Δήμος Ήλιδας: Τα λύματα ‘έπνιξαν’ τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης

Επιχείρηση καθαρισμού του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης έκανε χθες η Υπηρεσία Υδάτινων Πόρων του δήμου Ήλιδας, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα για την πόλη της Αμαλιάδας, μετά το σοβαρό πρόβλημα που προκλήθηκε με λύματα που είχαν φράξει τον αγωγό και δεν ήταν εφικτό να προχωρήσει ομαλά η ροή προς τον βιολογικό καθαρισμό.

Ο συγκεκριμένος αγωγός συγκεντρώνει τα 2/3 των λυμάτων της Αμαλιάδας και τις τελευταίες ημέρες παρουσιάστηκε πρόβλημα, καθώς γέμισε με λύματα, βούλωσε και υπήρχε ορατός κίνδυνος να ξεχειλίσουν τα φρεάτια με ότι αυτό συνεπάγεται για την πόλη.

Επιστρατεύτηκαν βυτιοφόρα

Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα η Υπηρεσία Υδάτινων Πόρων έστησε χθες το πρωί ολόκληρη επιχείρηση στην περιοχή κοντά στο 2ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας, με την συνδρομή και των ιδιοκτητών βυτιοφόρων της περιοχής, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα.

Τα βυτιοφόρα προχώρησαν σε άντληση των λυμάτων, τα οποία στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στον βιολογικό καθαρισμό και έτσι η υπηρεσία στη συνέχεια με το αποφρακτικό μηχάνημα κατάφερε να καθαρίσει το σημείο που εντοπίστηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Πηγή του κακού όπως όλα δείχνουν, είναι η ανεξέλεγκτη ρίψη λυμάτων από πολίτες, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται ότι απαγορεύεται να πετούν τα πάντα στην αποχέτευση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εντός του αγωγού εντοπίστηκε ακόμη και σακούλα με απορρίμματα!

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Ζάρρας , ο οποίος συντόνισε την επιχείρηση καθαρισμού, κάνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Παρακαλούμε πολύ τους πολίτες να προσέχουν ιδιαίτερα τι πετούν στον αγωγό αποχέτευσης. Έχουμε βρει απίστευτα πράγματα μέσα και εξαιτίας αυτής της ανεξέλεγκτης ρίψης κινδυνεύουμε να βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες καταστάσεις. Δεν γίνεται επειδή υπάρχουν κάποιοι ασυνείδητοι να κινδυνεύει ολόκληρη η πόλη. Χρειάζεται προσοχή γιατί το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε στην παρούσα φάση ήταν ιδιαίτερα σοβαρό, άσχετα εάν δεν έγινε αντιληπτό από τους δημότες».

Παράλληλα, ο κ. Ζάρρας ευχαρίστησε θερμά τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου και συνέδραμαν για την αντιμετώπιση του προβλήματος.


Πηγή