ΔΕΜΑ και Οργανωτική Επιτροπή: Ικανοποίηση για την πρόοδο προετοιμασίας των Παράκτιων Αγώνων

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την πρόοδο των εργασιών. Υπάρχει μία ολιγομελής ομάδα που καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να πετύχει τις διορίες και είμαστε πεπεισμένοι ότι οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες της Πάτρας θα έχουν μεγάλη επιτυχία. Η Πάτρα είναι μεγάλη πόλη είναι ελκυστική και έχει πολλές προοπτικές». Αυτό δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Αμάρ Αντάντι, μετά το τέλος της κοινής συνεδρίασης με την Οργανωτική Επιτροπή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων Πάτρα 2019, που πραγματοποιήθηκε στο Ποσειδών Παλάς στα Καμίνια.
«Η Αγυιά είναι ένα μεγάλο πρότζεκτ, το οποίο θα γίνει» επανέλαβε ο Γιώργος Βασιλειάδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό sport24 και τόνισε ότι το θέμα του παλιού κολυμβητηρίου (για το οποίο υπάρχουν σημαντικά γραφειοκρατικά προβλήματα) δεν πρέπει να συνδέεται με την διοργάνωση των αγώνων. Ο υφυπουργός αθλητισμού τόνισε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να μετατραπεί το θέμα της Αγυιάς σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά αν συνεχίσουν να το επιδιώκουν κάποιες πλευρές θα αναγκαστεί να πάρει θέση.

Ανέφερε ότι η προετοιμασία για τη φιλοξενία του αθλητικού γεγονότος βρίσκεται σε καλό σημείο και εκτίμησε ότι αυτό θα φανεί στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΕΜΑ, στην οποία θα παραστεί ο ίδιος. Μάλιστα, είπε ότι ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή περί τις 23 από τις 26 χώρες που μετέχουν στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων.

Ως προς τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί για την ανακατασκευή του παλιού κολυμβητηρίου της Αγυιάς επανέλαβε ότι είναι πολιτική επιλογή να μην οδηγηθεί η κυβέρνηση σε απευθείας αναθέσεις.

«Θέλω να πιστεύω ότι είναι λόγοι απλής ανησυχίας» είπε και σχολίασε ότι δεν τρέχουν όλοι με την ίδια ζέση για τους αγώνες, αλλά αυτό είναι κάτι για το οποίο επιφυλάχθηκε να πει περισσότερα μετά το τέλος της διοργάνωσης.

«Αρχίζουμε και φτάνουμε στα όρια μας» είπε με αφορμή το ίδιο θέμα και επεσήμανε ότι δεν θα το πολιτικοποιήσει, καθώς δεν επιθυμεί να διακινδυνεύσω τη συνεργασία για "μικροπολιτικά συμφέροντα" που ενδεχομένως θα με εξυπηρετούσαν αυτή τη στιγμή». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι δεν έχει παράπονο από τις ιδιωτικές συζητήσεις που κάνει με το δήμο.

Σχετικά με την Αγυιά ο Γ. Βασιλειάδης εντόπισε προβλήματα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, τους όρους δόμησης, στο χαρακτηρισμό της περιοχής και του αθλητικού κέντρου. Το ζήτημα βρίσκεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος και ο υφυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι γίνεται μια γραφειοκρατική μάχη, ώστε να επιλυθούν όλα τα προβλήματα.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    4 Απριλίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία