Εγκαινιάστηκε η 6η έκθεση καινοτομίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας Patras IQ

Τα εγκαίνια της 6ης έκθεσης καινοτομίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας Patras IQ 2019, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα, στους χώρους του ΟΛΠΑ στο Νότιο Λιμάνι της Πάτρας, όπου φέτος φιλοξενείται.

Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος πάνω από 70 εκθέτες, με ώριμες ερευνητικές προτάσεις από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, τα ερευνητικά ινστιτούτα της περιοχής και ακαδημαϊκά ιδρύματα από άλλες πόλεις, καθώς και πλήθος φορέων και ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Μέχρι και την Κυριακή η έκθεση θα διεξάγεται παράλληλα με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, μέσα στους εκθεσιακούς χώρους του λιμένα, όσο και στο Royal Theater, όπου χθες το απόγευμα έγινε η τελετή έναρξης, παρουσία αρχών και φορέων.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Ερευνας και Καινοτομίας καθ. Κώστας Φωτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε την έκθεση Patras IQ παράδοση και θεσμό που αναδεικνύει τις δημιουργικές δυνάμεις και τις δυνατότητες της Δυτικής Ελλάδας.

Η φετινή Έκθεση άνοιξε τις πύλες της και φιλοξενείται μέχρι και την Κυριακή, στον Νότιο Λιμένα της Πάτρας (Κτίριο Β1) και συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Επιμελητήριο Αχαΐας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας.

Στην 6η PATRAS IQ συμμετέχουν πάνω από 70 εκθέτες από ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και δεκάδες επιχειρήσεις.

Την φετινή χρονιά η PATRAS IQ 2019 έχει προσανατολισμό τα περίπτερα που προέρχονται από Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα να εκθέτουν, κατά κύριο λόγο, ώριμες ιδέες οι οποίες μπορούν να έχουν επενδυτικό ενδιαφέρον πλησιάζοντας, περισσότερο, με αυτό τον τρόπο τον στόχο της σύνδεσης των τομέων έρευνας και παραγωγής. Συνεπώς, κάθε περίπτερο αντιστοιχεί και σε μια πρόταση-προϊόν που προήλθε από την ερευνητική δραστηριότητα του αντίστοιχου φορέα.

Το ενδιαφέρον και πυκνό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρουσιάσεις δυνατότητας χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    12 Απριλίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία