Εργασίες ενόψει ελέγχου στο αεροδρόμιο Επιταλίου

Σε εργασίες βελτίωσης της εικόνας του αερολιμένα Επιταλίου προχώρησαν χθες, στο πλαίσιο της δράσης Let’s Do it Greece, τα μέλη και οι φίλοι της Αερολέσχης μαζί με στελέχη της Πολιτικής Προστασίας Πύργου.

Παρά τη συννεφιά και τη βροχόπτωση, έγιναν μερικές παρεμβάσεις, καθώς αύριο αναμένεται κλιμάκιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) στο Επιτάλιο, για τον πρώτο έλεγχο και την καταγραφή όσων πρέπει να γίνουν ώστε να αδειοδοτηθεί και να επαναλειτουργήσει ως πεδίο προσγείωσης.

Ο πρόεδρος της Αερολέσχης Πύργου, Θεόδ. Γιαννακούλιας, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι με τις κατάλληλες ενέργειες το αεροδρόμιο Επιταλίου μπορεί να μετατραπεί σε πόλο έλξης ιδιωτικών αεροσκαφών από το εξωτερικό και να συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της Ηλείας.

«Είναι ένα έργο ζωής που έχω ξεκινήσει από το 2010 και ευοδώθηκε το 2017. Έχουμε ξεκινήσει μια διαδικασία στην αδειοδότηση και την επαναλειτουργία του αεροδρομίου Επιταλίου με πρωτεργάτη τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργο Γεωργιόπουλο. Είναι ένα διαμάντι στην περιοχή και μπορεί να αποτελέσει όπλο ανάπτυξης ώστε να προσελκύσουμε ιδιωτικά αεροσκάφη και να μετατρέψουμε το αεροδρόμιο σε Τρίτη πύλη εισόδου επισκεπτών για την Ηλεία. Είναι κρίμα που τόσο καιρό έχει καταντήσει βοσκοτόπι. Η ΠΕ Ηλείας έχει κόψει ένα κονδύλι 140.000 ευρώ περίπου για την περίφραφη και άλλες αναγκαίες εργασίες. Ο χώρος έχει λεηλατηθεί», δήλωσε ο κ. Γιαννακούλιας.


Πηγή