«Ηλείας Εγκώμιον 2019»: Το Σάββατο στον Πύργο το αφιέρωμα στο τρίπτυχο Αρχαία Ολυμπία – Αρχαία Ήλιδα – Επικούρ […]

Το Σάββατο του Λαζάρου, 20 Απριλίου 2019 και ώρα 7:30 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας

Ένα μοναδικό αφιέρωμα, στο τρίπτυχο των αρχαιολογικών χώρων της Ηλείας, στην Αρχαία Ολυμπία- Αρχαία Ήλιδα και τον Επικούρειο Απόλλων καθώς και στο παρελθόν και παρόν του Νομού και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, θα παρουσιάσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ηλείας στο πλαίσιο της πανελλήνιας εμβέλειας εκδήλωσης που διοργανώνει «Ηλείας Εγκώμιον 2019».

Η σημαντική αυτή εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου, (του Λαζάρου) στις 7:30 το βράδυ, στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο.

Η μεγάλη αυτή εκδήλωση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έχουν ήδη δηλώσει την παρουσία τους πολλοί πανεπιστημιακοί, δημοφιλείς καλλιτέχνες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και από όλα τα σημεία του Νομού, αφού αφορά τη διαδρομή και τον Πολιτισμό της περιοχής.

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η διαπρεπής επιστήμων κα Μαρία Μενεγάκη διδάκτωρ γαλλικής και συγκριτικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και ομότιμη καθηγήτρια της ιστορίας του γαλλικού πολιτισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, με το επίκαιρο θέμα Οι πολιτιστικές αξίες της Ενωμένης Ευρώπης όπως την οραματίστηκαν διανοούμενοι και πολιτικοί.

Το καλλιτεχνικό μέρος θα καλύψει η εξαιρετική Χορωδίας Πανεπιστημίου Πατρών.

-Επιμέλεια μουσικής/εικόνας Παναγ. Μαρίνος- συνθέτης-στιχουργός

Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Γενικός Γραμματέας της ΟΤΟΕ κ.Αχιλλέας Μυλωνόπουλος.

Να σημειωθεί ότι ομότιτλη εκδήλωση με το ίδιο περιεχόμενο και στόχευση, αλλά με άλλη δομή, έγινε τα πέντε τελευταία χρόνια, με μεγάλη απήχηση και επιτυχία.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


Πηγή