Ηλεία: «Χτυπούσαν» νύχτα σε ναούς και νεκροταφεία

Σημαντική επιτυχία από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πύργου…

Δεκατέσσερις κλοπές σε Ιερούς Ναούς της Ηλείας εξιχνιάστηκαν ύστερα από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, και σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών εις βάρος δύο Ελλήνων, ηλικίας 21 και 19 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την προανάκριση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου με τη συνδρομή των αστυνομικών του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας προέκυψε ότι οι δύο δράστες από τον Μάρτιο μέχρι και τον Μάο του 2018 είχαν διαπράξει συνολικά δεκατέσσερις κλοπές σε Ιερούς Ναούς και κοιμητήρια των Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Ζαχάρως.

Οι συλληφθέντες «άνοιγαν» τις εκκλησίες κυρίως τη νύχτα και παραβίαζαν τα παγκάρια αφαιρώντας χρήματα από το εσωτερικό τους. Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από τις παράνομες πράξεις τους ξεπερνά τις 2.000 ευρώ, ενώ προκάλεσαν και αρκετές φθορές στις εκκλησίες. Η δικογραφία αναμένεται να υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.


Πηγή