Η ΕΛΜΕΚΙ οργανώνει κινητοποιήσεις για να μην κατατεθεί το σχέδιο της κυβέρνησης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

To Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στο νέο σχέδιο για το Λύκειο που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να νομοθετήσει, καλεί μαθητές, εκπαιδευτικούς και όλο το λαό, να αποτρέψουν αυτή την αντιδραστική και αντιεκπαιδευτική επιλογή.

Η κυβέρνηση με το σχέδιο νόμου που δεν είναι ούτε καινούργιο ούτε καινοτόμο αφού είχε επιχειρηθεί ως στρατηγική και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, φτιάχνει ένα Λύκειο πιο ταξικό με υποβαθμισμένο το μορφωτικό επίπεδο και την κριτική ικανότητα των μαθητών, που οδηγούν με την σειρά τους στην υποβάθμιση της συναισθηματικής και της νοητικής τους ανάπτυξης.

Ο περιορισμός της Γενικής Παιδείας στη Β’ Λυκείου, η μετατροπή της Γ’ Λυκείου σε προπαρασκευαστικό έτος για τις εξετάσεις (δηλαδή σε φροντιστήριο), με «αναβαθμισμένες» εξετάσεις στα πρότυπα των Πανελλαδικών για την απόκτηση του απολυτηρίου αποδεικνύουν ότι προσδένεται ακόμα πιο ασφυκτικά η διαδικασία της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το σχολείο, ενώ κάνει ακόμα πιο δύσκολη την απόκτηση του απολυτηρίου.

Η κυβέρνηση προσθέτει ένα ακόμα δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος πάνω στα πλάτες της λαϊκής οικογένειας, ενώ οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων «τρίβουν τα χέρια τους» και με δηλώσεις τους επιβεβαιώνουν ότι τα σχέδια της κυβέρνησης …. θα ωφελήσουν τις εγγραφές των παιδιών!

Επιπλέον η έλλειψη της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και η απαξίωση της ενισχυτικής διδασκαλίας αποδεικνύει το υποκριτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την πάταξη της παραπαιδείας.

To Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ οργανώνει πολύμορφες κινητοποιήσεις για να μην κατατεθεί το σχέδιο της κυβέρνησης.

  • Καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε πάνδημη συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Παρασκευή 12/4/2019.
  • Καλεί όλο τον κλάδο των εκπαιδευτικών στη πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τους γονείς τους μαθητές, τα σωματεία και τους φορείς του λαϊκού κινήματος, στην εκδήλωση – συζήτηση που θα πραγματοποιήσει, σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Κεφαλονιάς – Ιθάκης,

το Σάββατο 13/4/2019, στο 2ο ΓΕΛ (Φαραώ), ώρα 7.30 μμ

με θέματα:

  1. το σχέδιο της κυβέρνησης για τη νέα Γ΄ Γενικού Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι θέσεις του κλάδου,
  2. οι εξελίξεις στα Ε.Π.Α.Λ.: μία Νέα Αρχή για τα ΕΠΑΛ (ΜΝΑΕ)
  3. οι εξελίξεις στην ειδική αγωγή στο δημόσιο σχολείο στα πλαίσια των νέων αντιεκπαιδευτικών νομοθετημάτων.

Θα παρευρεθούν και θα εισηγηθούν μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και ειδικευμένοι εκπαιδευτικοί στην ειδική Αγωγή.

ΥΣΤ: Το πρόγραμμα και οι εισηγητές της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν άμεσα.

Αργοστόλι 4/4/2019

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας

Δημήτρης Μαντζουράτος

Σοφία Ποταμιάνου


Πηγή