Και φέτος η Πάτρα στο επίκεντρο του σχολικού τουρισμού

Η Πάτρα είναι και φέτος στο επίκεντρο του σχολικού τουρισμού, με δεκάδες σχολεία να καταφτάνουν στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ήδη ορισμένα σχολεία από μέρη κυρίως της Βορείου Ελλάδος έχουν έρθει στην αχαϊκή πρωτεύουσα, κάτι που φάνηκε στην αγορά της πόλης και στα καταστήματα εστίασης, τόσο το περασμένο Σαββατοκύριακο, όσο και το προηγούμενο.

Μαθητές από διάφορα μέρη, βγήκαν κατά μεγάλες παρέες, κάνοντας την βόλτα τους στην νυχτερινή Πάτρα δίνοντας μία ακόμα μεγαλύτερη ζωή στην πόλη. Οι αφίξεις των σχολείων που επέλεξαν και φέτος την Πάτρα για να πάνε την εκδρομή τους αναμένεται να γίνουν ακόμα περισσότερες μέσα στις επόμενες ημέρες. Σχολεία που, σύμφωνα με πληροφορίες, προέρχονται από διάφορες πόλεις της Κεντρικής και της Βορείου Ελλάδος, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις και από νησιά του Ιονίου.

Βρισκόμαστε στη χρονική περίοδο που τα περισσότερα σχολεία κάνουν την εκδρομή τους, η οποία διαρκεί από τρεις έως και πέντε ημέρες, μια εκδρομή που οι μαθητές περιμένουν πώς και πώς όλη την χρονιά για να ξεφύγουν κάπως από το διάβασμα τους και ενώ μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία των απολυτήριων αλλά και των πανελλήνιων εξετάσεων.

Μια πόλη που τα συνδυάζει όλα

Η Πάτρα επιλέγεται από τους μαθητές και τα σχολεία τους γιατί είναι μία πόλη που τα συνδυάζει όλα, έχοντας ζωή και νυχτερινή διασκέδαση, ενώ ταυτόχρονα έχει γύρω της αρκετά αξιοθέατα που συγκεντρώνουν ενδιαφέρον για να πάνε να δουν από κοντά τα παιδιά.

Πάντως, τα μέρη στην Πάτρα που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των σχολείων είναι κυρίως ο Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα, το Κάστρο, το Ρωμαϊκό Ωδείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, η Αχάια Κλάους, ενώ φέτος πόλος έλξης για τα τα σχολεία που καταφτάνουν στην αχαϊκή πρωτεύουσα είναι και το Μυκηναϊκό Πάρκο στην Βούντενη.

Η αίσθηση της ενηλικίωσης

Ωστόσο, ας μη γελιόμαστε.

Το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται οι μαθητές όταν πάνε μία τέτοιου είδους σχολική εκδρομή που αποτελεί γι' αυτούς που βρίσκονται στην Γ' Λυκείου και το κύκνειο άσμα της μαθητικής τους σταδιοδρομίας, είναι τα αξιοθέατα.

Αυτό που τους κυριεύει είναι η αίσθηση της ελευθερίας και της ενηλικίωσης που καταφτάνει με το τέλος του σχολείου και φυσικά οι παρέες και οι φιλίες που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια στα θρανία.

Στοιχεία που τους προσφέρει και με το παραπάνω η Πάτρα μία πόλη που ζει από τους φοιτητές της και όπως έχει φανεί μπορεί να πάρει μία σημαντική ανάσα μέσα από τις εκδρομές αυτές των μαθητών, αλλά και γενικότερα μέσα από τον σχολικό τουρισμό.


Πηγή