Οι Παράκτιοι Αγώνες μπορούν να φέρουν κόσμο στην Πάτρα – Έρχονται πάνω από 2.000 αθλητές

Πάνω από 2.000 άτομα αναμένεται να έρθουν στην Πάτρα για τους αγώνες Δεύτερους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Σαραντόπουλος κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα Αλέκα Σιούλη του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, η Οργανωτική θα χρειαστεί όλα τα καταλύματα των ξενοδοχείων της Πάτρας για να φιλοξενήσει τους αθλητές και τις αποστολές.

Ωστόσο, όπως τόνισε οι προσφορές που έχουν πάρει από τους ξενοδόχους είναι διπλάσιες σχεδόν των τιμών που υπάρχουν στο booking για τα ίδια δωμάτια, το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Σαραντόπουλος κάλεσε τους ξενοδόχους της Πάτρας να δείξουν το φιλόξενο πρόσωπό τους και ευχήθηκε χαρακτηριστικά ο «Ξένιος Ζευς να νικήσει τον κερδοφόρο Ερμή».

Από τους ομιλούντες σε ότι αφορά το κομμάτι της διαμονής δεν αποκλείστηκε και η λύση ενός πλοίου που θα παίξει το ρόλο Ολυμπιακού χωριού. Όμως όπως διευκρίνισαν οι ίδιοι, αυτό στη χρονική στιγμή που είμαστε είναι αρκετά δύσκολο, ενώ δεν λύνει και το πρόβλημα της διευθέτησης των σχέσεων, μεταξύ των μελών των αθλητικών αποστολών

Πάντως, σε ότι έχει να κάνει με τη διατροφή η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων θα προχωρήσει στην κατασκευή ενός χώρου εστίασης, περίπου 1.200 τετραγωνικών μέτρων (πιθανότατα στον Νότιο Πάρκο) έτσι ώστε να τρώνε όλοι οι αθλητές μαζί και να υπάρξει μία επαφή μεταξύ των αθλητικών αποστολών που θα καταλύσουν στην Πάτρα.

Το μπάτζετ για τη διοργάνωση, όπως είπαν οι ομιλούντες, μετά από ερώτηση που τους έγινε, αναμένεται να φτάσει συνολικά τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, ένα νούμερο που είναι αρκετά πιθανό να ξεπεραστεί αν προστεθούν σε αυτό το κομμάτι της διαμονής και της διατροφής, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα πάει πιο ψηλά, αφού οι σχετικές διαπραγματεύσεις άργησαν να ξεκινήσουν.

Ωστόσο, στο πλευρό της Οργανωτικής είναι το υπουργείο Τουρισμού που έχει εξασφαλίσει ένα σημαντικό κονδύλι για τον σκοπό αυτόν, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως ειπώθηκε, θα ανακοινωθεί και νέος μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης. Πάντως, μαζί με τους αθλητές των αποστολών θα έρθει και άλλος κόσμος που θα τους συνοδεύει, ενώ στόχος της διοργάνωσης είναι να βοηθήσουν την πόλη στην τουριστική δυναμική της τόσο για τις πέντε ημέρες των αγώνων, όσο και για το μέλλον.


Πηγή