Πάτρα: «Αλωνίζουν» στις γειτονιές οι Ιεχωβάδες – Χτυπούν κουδούνια σε σπίτια και διαμερίσματα

Σε νέες τακτικές προσήλωσης προχωρούν οι Ιεχωβάδες της Πάτρας προκειμένου να προσελκύσουν ανυποψίαστους πολίτες στη θρησκεία τους.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν συμπολίτες Πατρινοί, το τελευταίο διάστημα έχουν χτυπήσει αρκετές φορές το κουδούνι της πολυκατοικίας τους μάρτυρες του Ιεχωβά. Στο θυροτηλέφωνο ακούγεται συνήθως μία γυναικεία φωνή που εξηγεί στους ενοίκους τους λόγους που ζητούν να περάσουν εντός της πολυκατοικίας.

"Θέλουμε να σας μιλήσουμε για την αγάπη του Χριστού" λέει, ενώ μαζί με τη γυναίκα που ακούγεται στο θυροτηλέφωνο είναι συνήθως άλλη μία ή δύο γυναίκες οι οποίες την ακολουθούν και τη συνοδεύουν. Δεν μιλάνε όλες, μιλάει συνήθως η μία από την παρέα.

Οι άλλες δύο έχουν μαζί τους τα βιβλιαράκια που μιλούν για την "αγάπη του Χριστού", με εικονούλες και αποσπάσματα από την Παλαιά Διαθήκη και την Αγία Γραφή τα οποία τα επιδεικνύουν στους ενοίκους που τους ανοίγουν την πόρτα.

Οι περισσότεροι βέβαια τις αγνοούν, όμως αν κάνουν το λάθος και τις ανοίξουν, τότε η συζήτηση θα κρατήσει τουλάχιστον για δέκα λεπτά, με τις πιστές του Ιεχωβά να προσπαθούν να πείσουν για το δίκαιο της αίρεσης τους, χωρίς όμως να διευκρινίζουν σε αυτούς που τους ακούν από που προέρχονται και τι εκπροσωπούν.

Σύμφωνα με αρκετούς συμπολίτες, οι Ιεχωβάδες τον τελευταίο μήνα, λίγες μέρες πριν από το Πάσχα, έχουν αλωνίσει όλη την Πάτρα, πηγαίνοντας από γειτονιά σε γειτονιά, στο κέντρο, αλλά και στις συνοικίες.

Παράλληλα, με αυτή τη δουλειά υπάρχουν και οι άλλοι που στήνουν "περίπτερο" σε διάφορες πλατείες του κέντρου της Πάτρας, (πλατεία Γεωργίου, Υψηλών Αλωνίων κτλ) και μοιράζουν τα ίδια φυλλάδια, προσπαθώντας να πλησιάσουν με άλλους τρόπους τους περαστικούς.


Πηγή