Πάτρα: “Βόμβα” στους κύκλους της ΔΕΥΑΠ η υπεξαίρεση των 21.774 ευρώ

Κεραυνός εν αιθρία ήταν για τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ η είδηση ότι συνάδελφος τους υπεξαίρεσε ένα ποσό άνω των 21.000 ευρώ (για την ακρίβεια 21.774 ευρώ).

Το όλο θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε μετά από έρευνες που έγιναν, με βάση τις οποίες υπήρξαν κάποιες καταγγελίες από καταναλωτές για την μη πίστωση των λογαριασμών τους οποίους όμως ήδη είχαν πληρώσει και ωστόσο φαίνονταν ανεξόφλητοι.

Ο υπάλληλος που δεν είχε δώσει ποτέ του δικαιώματα και ήταν υπεράνω κάθε υποψίας, παρουσιάστηκε μόνος του στην προϊστάμενη αρχή, γνωρίζοντας όμως ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα γινόταν γνωστές σε όλους οι παράνομες ενέργειες στις οποίες είχε προβεί. Ο υπάλληλος υπηρετούσε εδώ και χρόνια πίσω από το γκισέ και δεν είχε δείξει ποτέ τέτοια ροπή.

Αντίθετα, εργαζόταν για χρόνια στην Δημοτική Επιχείρηση και όλοι έλεγαν για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα που είχε, έχοντας πάντα μία συνέπεια στα καθήκοντα του.

Το όλο θέμα μπορεί να βγήκε πριν από μερικές μέρες στη δημοσιότητα, όμως, απασχολεί την Δημοτική Επιχείρηση, εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Σύμφωνα με την ΔΕΥΑΠ και τις έρευνες που έχουν γίνει έως τώρα η υπεξαίρεση αφορά το χρονικό διάστημα από 7 έως 29 Μαρτίου.

Ο υπάλληλος έχει ήδη βγει σε 45 ημέρες άδεια, ενώ ξεκίνησε η πειθαρχική διαδικασία που προβλέπεται από τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας, καλώντας τον σε απολογία.

Τα παραπτώματα που του καταλογίζονται είναι υπεξαίρεση και ιδιοποίηση περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΥΑΠ και δυσφήμιση της επιχείρησης και των εργαζόμενων σε αυτή. Όταν ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του θα του ασκηθεί ποινική δίωξη και θα κατατεθεί αγωγή ώστε να υποχρεωθεί να επιστρέψει στη ΔΕΥΑΠ το ποσό των 21.774 ευρώ.

Ήδη, πάντως, δόθηκε εντολή να πιστωθούν άμεσα οι λογαριασμοί των καταναλωτών με τα αντίστοιχα ποσά που είχαν πληρωθεί ώστε να μην φαίνονται ανεξόφλητα και ζητούνται επιπλέον ποσά.

Πάντως, στους ελέγχους που έγιναν βρέθηκαν οι αποδείξεις που δεν πίστωνε ο υπάλληλος από τα ποσά που πλήρωναν οι καταναλωτές. Ο υπάλληλος ήταν να απολογηθεί για την πράξη του στην διοίκηση, ώστε να εξηγήσει τους λόγους που τον ανάγκασαν σε μία τέτοια πράξη. Ωστόσο, ήδη έχει απομακρυνθεί από την δουλειά του και κινδυνεύει με διαθεσιμότητα ή ακόμα και απόλυση.


Πηγή