Πάτρα: Κατανυκτική ατμόσφαιρα στην περιφορά της Μονής Ομπλού (φωτο)

Μυστηριακή ατμόσφαιρα και μοναστηριακό κλίμα στην Περιφορά του Επιταφίου, στην Ιερά Μονή Ομπλού στην Πάτρα.

Όσοι ανέβηκαν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην Ιερά Μονή Ομπλού για να παρακολουθήσουν από κοντά την Περιφορά του Επιταφίου είχαν την ευκαιρία να νιώσουν όλα αυτά τα στοιχεία που κάνουν αυτή την ημέρα πραγματικά ξεχωριστή για την χριστιανοσύνη.

Όλα τα φώτα έσβησαν κατά την διάρκεια της Περιφοράς, μοναδικός οδηγός η λάμψη των κεριών, ενώ το ξύλινο σφυρί χτυπούσε πένθιμα, δίνοντας τον ρυθμό σε όλους όσους ακολουθούσαν τον Επιτάφιο. Από κοντά να διαχέεται στην όλη ατμόσφαιρα η αγάπη των μοναχών για τον Χριστό, έχοντας αφιερώσει σε αυτόν την ζωή τους και η συγκίνηση τους που απορρέει μέσα από την αγάπη αυτή.

Πρόκειται για το πιο κατανυκτικό κλίμα που μπορεί να συναντήσει κανείς στις Περιφορές των Επιταφίων της Πάτρας. Για τον λόγο αυτό δεν ήταν λίγοι και φέτος οι Πατρινοί που ανέβηκαν στην Ιερά Μονή Ομπλού και πήραν μέρος στην Περιφορά.

Δείτε φωτογραφίες που έχουν ανέβει στην σελίδα της μονής στο facebook:

Πάτρα: Κατανυκτική ατμόσφαιρα στην περιφορά της Μονής Ομπλού (φωτο) Πάτρα: Κατανυκτική ατμόσφαιρα στην περιφορά της Μονής Ομπλού (φωτο) Πάτρα: Κατανυκτική ατμόσφαιρα στην περιφορά της Μονής Ομπλού (φωτο) Πάτρα: Κατανυκτική ατμόσφαιρα στην περιφορά της Μονής Ομπλού (φωτο) Πάτρα: Κατανυκτική ατμόσφαιρα στην περιφορά της Μονής Ομπλού (φωτο)


Πηγή