Πάτρα: Πάει και πάλι στα δικαστήρια η κουκουναριά της Αρόης

Στα δικαστήρια της Πάτρας θα οδηγηθεί εκ νέου το θέμα της κουκουναριάς της Αρόης.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο Εισαγγελέας άσκησε έφεση στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών που είχε αθωώσει την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και τον Αντιδήμαρχο Έργων Παύλο Στάμο.

Η κατηγορία που τους είχε απαγγελθεί αφορούσε την διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών καθώς η κουκουναριά εξαιτίας της διόγκωσης της ρίζας του δέντρου είχε δημιουργήσει προβλήματα στο οδόστρωμα που δυσκόλευαν τους οδηγούς, αλλά και τους πεζούς.

Ωστόσο, όταν ο δήμος είχε αποφασίσει να προχωρήσει στην κοπή του δέντρου, τότε είχαν ξεσηκωθεί οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οικολογικές οργανώσεις, τονίζοντας ότι δεν θα αφήσουν αυτό να γίνει. Το όλο θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα και πηγαίνει στα δικαστήρια από το 2010, όταν ιδιώτης είχε προχωρήσει τότε σε μήνυση κατά του δήμου, λόγω ενός τροχαίου που είχε συμβεί.

Στη συνέχεια, το 2014 παρενέβη η Εισαγγελία Πατρών, μετά από έγγραφο του Αστικού ΚΤΕΛ για τον κίνδυνο εξαιτίας της ανύψωσης του οδοστρώματος και ακολούθησε η αυτεπάγγελτη δίωξη της Εισαγγελίας προς τον δήμο της Πάτρας. Ωστόσο ο δήμος, παίρνοντας τότε το μέρος των κατοίκων και αλλάζοντας την αρχική του απόφαση, δεν προχώρησε στην κοπή του δέντρου.

Το ζήτημα όμως επανήλθε και η δίκη που έγινε τον Μάρτιο, φαίνεται ότι θα έχει και συνέχεια.


Πηγή