Πάτρα: Πλήθος κόσμου στην περιφορά του Επιταφίου στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε και σήμερα το Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πάτρας στην Ανθούπολη για να παραστεί στην ιερά ακολουθία και να συμμετάσχει στην περιφορά του Επιταφίου που γίνεται εντός του νεκροταφείου.

Επίσημοι, τοπικοί φορείς αλλά και απλός κόσμος που άφησε λουλούδια και στεφάνια στον τάφο των προσφιλών προσώπων, που «έφυγαν» από τη ζωή, συμμετείχαν στην πομπή με κατάνυξη

Την Μεγάλη Παρασκευή, την πλέον πένθιμη ημέρα για τους χριστιανούς, υπάρχει η συνήθεια και έθιμο θα λέγαμε, όλοι ή τουλάχιστον όσοι μπορούν, να πηγαίνουν στα κοιμητήρια, στους τάφους των προσφιλών τους προσώπων που έχουν φύγει από τη ζωή, για να αφήσουν λίγα λουλούδια, να βάλουν ένα ωραίο άνθινο στεφάνι, να θυμιατίσουν, να ανάψουν τα καντήλια και να καθαρίσουν.

Είναι πράγματι μία ξεχωριστή μέρα για τα κοιμητήρια καθώς καταφθάνουν ακόμη και άνθρωποι που ενδεχομένως κατοικούν σε άλλες περιοχές και ερχόμενοι για τις ημέρες του Πάσχα στην Πάτρα, θυμούνται πως πρέπει να περάσουν και από τα ταφικά μνημεία των ανθρώπων τους, γονιών, κ.α. που έχουν πεθάνει.

ΒΙΝΤΕΟ – Η περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξίου


Πηγή