Πέθανε ο διακεκριμένος νεφρολόγος και διευθύνων σύμβουλος του “Κυανού Σταυρού” Κωνσταντίνος Τρίγκα […]

Έφυγε σήμερα από την ζωή ο Κωνσταντίνος Τρίγκας, πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής της Μ.Χ.Α. «Κυανούς Σταυρός Πατρών Α.Ε.». Υπήρξε πρωτοπόρος ιατρός στην ειδικότητα της νεφρολογίας.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στις 4 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (IBAN GR 8401 4011 5011 5002 1012 39950- Alpha Bank).

Ο Ιατρός Νεφρολόγος Κωνσταντίνος Τρίγκας Γεννήθηκε στο Αχαϊκό στις 10.5.1938. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Αμβούργου με άριστα. Έκανε Ειδικότητα Παθολογίας στην Πάτρα και στο Αμβούργο. Από το 1972-75 έκανε το Διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας και ταυτόχρονα πήρε την Ειδικότητα της Παθολογίας- Νεφρολογίας. Το 1976 ανοίγει στην Πάτρα στην Ιδιωτική Κλινική «Ευαγγελισμός» το πρώτο Κέντρο Αιμοκάθαρσης εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης το οποίο λειτούργησε έως το 2002. Το 2002 το Κέντρο Αιμοκάθαρσης μεταφέρεται σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις με την επωνυμία «Κυανούς Σταυρός Πατρών Α.Ε.», στο οποίο τέλεσε Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και επιστημονικά υπεύθυνος ιατρός, προσφέροντας με το καλύτερο τρόπο και αγάπη τις υπηρεσίες του τόσο στη νεφρολογική κοινότητα όσο και στους νεφροπαθείς σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο. Υπήρξε μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρίας, του EDTA (Σύλλογος Νεφρολόγων Ευρώπης), της Γερμανικής Εταιρείας Νεφρολόγων και της Εταιρείας Παθολόγων Γερμανίας. Με την σύζυγό του Καίτη, απέκτησε τρία παιδιά, την Κωνστάντζα, τη Νατάσα και τον Παναγιώτη και οκτώ εγγόνια.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    9 Απριλίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία