Περιοδείες Φωκίωνα Ζαΐμη στην Αχαΐα


Ανοικτό διάλογο με τους πολίτες της Αχαΐας, έχει ξεκινήσει ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αχαΐας…

…με τον συνδυασμό «Όλα από την αρχή» Φωκίων Ζαΐμης. Τις τελευταίες ημέρες, πραγματοποίησε περιοδείες στα Καλάβρυτα, όπου συμμετείχε μαζί με τον επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιο Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, στις εκδηλώσεις μνήμης για τον αγωνιστή ήρωα Στριφτόμπολα, ενώ είχε συναντήσεις με την δημοτική Αρχή, την διεύθυνση του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και πλήθος φορέων της περιοχής.

Ακολούθησαν επισκέψεις και επαφές με τους πολίτες στα Βραχνέικα και την Τετάρτη 17 Απριλίου ο Φωκίων Ζαΐμης είχε συνάντηση με κατοίκους της Τέμενης Αιγίου, όπου συνομίλησε μαζί τους, για δύο βασικά προβλήματα της περιοχής:

@ Την διάβρωση των ακτών, όπου η αδιαφορία και η απουσία της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής, έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά στην ακρογραμμή.

@ Την διαχείριση των απορριμμάτων, όπου οι άστοχοι χειρισμοί της Περιφέρειας, τα προηγούμενα χρόνια, μετέτρεψαν την καθημερινότητα των πολιτών σε μαρτύριο.

Ως Γεωλόγος και Οικονομολόγος και μέσα από την μακροχρόνια συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο Πατρών, ο Φωκίων Ζαϊμης έχει ιδία αντίληψη και των δύο προβλημάτων της Αιγιάλειας, γι΄αυτό και τόνισε ότι «υπάρχουν σοβαρές ευθύνες στην απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια». Ο κ. Ζαϊμης επισήμανε ακόμα ότι, για να λυθεί το πρόβλημα των απορριμμάτων, όχι μόνον στο Αίγιο αλλά και σε όλη την Αχαΐα, χρειάζεται ένας σοβαρός, με ειλικρίνεια και σε επιστημονική βάση διάλογος, με την κοινωνία και τις δημοτικές Αρχές.

«Η διαχείριση των απορριμμάτων, είναι ένα θέμα που δεν έχει να κάνει με την ιδεολογία της κάθε παράταξης, αλλά με την ικανότητα εξεύρεσης ρεαλιστικών λύσεων, την διάθεση συνεννόησης με τους πολίτες και τις τοπικές αρχές, με συντονιστικό όμως ρόλο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και σε συνεννόηση με την Πολιτεία. «Όλοι στην Ευρώπη το έχουν λύσει αυτό το πρόβλημα, εκτός από εμάς και γι΄αυτή την αδράνεια, υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στην απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας» τόνισε ο κ. Ζαΐμης.

Ο Φωκίων Ζαΐμης συνέχισε χθες τις περιοδείες του, αυτή την φορά στην Κάτω Αχαΐα, όπου το μεσημέρι της Παρασκευής 19/4/2019 είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τον δήμαρχο Χρήστο Νικολάου και τον έτερο υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Μυλωνά, για να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις προοπτικές της περιοχής.


Πηγή