«Πυρά κατά ριπάς» από Τζαβάρα για ΤΕΙ, δρόμο και αγροτικά


Για αυταρχισμό και «Μαδουριστάν» έκανε λόγο σε συνέντευξη Τύπου ο βουλ. Ηλείας και κοινοβ. εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στους βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε χθες σε συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του στον Πύργο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας, μιλώντας τόσο για τα τοπικά ζητήματα όπως το Πάτρα-Πύργος και ο ακαδημαϊκός χάρτης, όσο και για ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής όπως η συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Τζαβάρας χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις εναντίον της κυβέρνησης, καταλογίζοντάς της «φασιστικές και ανελεύθερες μεθόδους» που εμπνέονται από το καθεστώς της Βενεζουέλας και τη Σοβιετική Ένωση, εφαρμογή παρακοινοβουλευτικών διαδικασιών με συνεχείς τροπολογίες και αποφάσεις για την Ηλεία με «μυστικά διαβούλια» χωρίς τη συμμετοχή βουλευτών της αντιπολίτευσης.

«Οι θεσμοί φθείρονται καθημερινά, η δημοκρατία λιγοστεύει η οικονομία καρκινοβατεί υπάρχει μόνο το γυμνό και απαίσιο πρόσωπο μια κλίκας πολιτικών που απόλαυσή τους είναι να διαχειρίζονται την εξουσία. Έχουν διαμορφώσει το πιο ζοφερό πολιτικό οικονομικό και κοινωνικό τοπίο μετά τη δικτατορία», τόνισε ο κ. Τζαβάρας και στηλίτευσε την παρακολούθηση προσώπων και τις προληπτικές συλλήψεις.

«Παρακολουθούνται πολίτες με τρόπο που ούτε η χούντα είχε τολμήσει, με δικογραφίες μελών της ΛΑΕ, και προληπτικές συλλήψεις στο Κιλκίς, στην 25η Μαρτίου, κλπ» είπε χαρακτηριστικά.

«Μύδροι» για ΑΕΙ και Πάτρα-Πύργος

Ο κ. Τζαβάρας αναφέρθηκε στα τεκταινόμενα σχετικά με τον ακαδημαϊκό χάρτη της Ελλάδας, καυτηριάζοντας τον τρόπο λήψης αποφάσεων, και τόνισε ότι η κυβέρνηση γκρεμίζει ό,τι χτίστηκε από το 2013 και ιδρύει στην Ηλεία τμήματα χωρίς αντίκρισμα.

«Είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη απάτη και στον ευτελισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτό που με πολύ κόπο χτίσαμε στην Αμαλιάδα, ΤΕΙ με τρείς κατευθύνσεις, φυτικής παραγωγής, ζωικής παραγωγής και αγροτικής οικονομίας, σήμερα ο Γαβρόγλου μας λέει ότι στην Αμαλιάδα θα κάνουμε ΑΕΙ για να καθησυχάσουμε τους ανυποψίαστους, αλλά τα τρία τμήματα με επαγγελματικά δικαιώματα και τεράστιο ενδιαφέρον -διότι συνδέονται με τον κάμπο της Ηλείας- τα ξεριζώνουν και τα πάνε στο Αγρίνιο κάνοντας εκεί Γεωπονικό Παν/μιο. Αυτά που σήμερα διδάσκονται στην Αμαλιάδα, θα τα διδάσκονται στο Αγρίνιο κατά παραγγελία του κ. Βαρεμένου. Εδώ θα έχουμε τμήμα που θα βγάζει τεχνολόγους γεωπόνους χωρίς καμία ειδικότητα», δήλωσε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τμήμα του Πύργου.

«Στήσαμε ένα τμήμα που έχει σχέση με τον Τουρισμό και τη Μουσειολογία, με πάνω από 1000 φοιτητές, που όχι απλώς εντάσσεται στο οικονομικό υπόδειγμα της Ηλείας και είναι η μοναδική διέξοδος ανάπτυξης που έχει η χώρα. Εδώ μιλάμε για κοροϊδία. Τι να το κάνουμε το ΤΕΦΑΑ; Αυτό ήταν στόχος τη δεκαετία του ’70. Σήμερα παράγει πτυχία χωρίς αντίκρισμα», σημείωσε.

Για τον αυτοκινητόδρομο ο κ. Τζαβάρας επισήμανε πως αν δεν είχε ακυρωθεί η δημοπράτηση το 2015, σήμερα η Ηλεία θα είχε σύγχρονο οδικό δίκτυο, και εξέφρασε έντονη ανησυχία για την ολοκλήρωση του έργου.

«Το έργο καρκινοβατεί. Θα μπουν μπουλντόζες σε ένα από τα τμήματα προεκλογικά, για να δείξουν ότι υλοποιείται το έργο. Μόνο τα τέσσερα είναι έτοιμα, αυτά της Αχαΐας. Από τα Δουνέικα ως τα Λεχαινά δεν θα δούμε ποτέ δρόμο. Είναι μεγάλη η ευθύνη του κ. Κατσιφάρα, ο οποίος ήταν συμμέτοχος στην παραπλάνηση του Μαρτίου του 2015 διότι δεν αντέδρασε και αποδέχθηκε την ακύρωση του έργου», είπε.

Αγρότες, Μαδούρο και Μουσολίνι

Ο Ηλείος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον χειρισμό των αγροτικών εκτάσεων στις πρώην λίμνες του νομού, λέγοντας ότι παρά τις εξαγγελίες, απλώς παρατείνουν νομοθεσία του 1975.

«Ενώ από τον Νοέμβριο μας έλεγαν για νέο μοντέλο, έκαναν μυστικά διαβούλια αποκλείοντας τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, έπειτα από παλινωδίες καταλήγουν σε αυτό που έκανε η Νέα Δημοκρατία το 1975 για να διορθώσουν την ανικανότητά τους», τόνισε και παρομοίασε την κυβέρνηση με πρακτικές του Μεσοπολέμου.

«Η λήψη αποφάσεων για την Ηλεία γίνεται σε μυστικά διαβούλια υπουργών με βουλευτές της συμπολίτευσης, αποκλείοντας τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Είμαστε ανεπιθύμητοι γιατί δεν πιστεύουν στη φιλελεύθερη δημοκρατία. Όπως ο Μουσολίνι, δεν ανέχονται τη λειτουργία αντιπολίτευσης και καμία κριτική, αγνοώντας το θεσμικό μέτωπο που είχαμε πάντα για τη διεκδίκηση έργων υποδομής. Θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στο σύγχρονο Μαδουριστάν, σε αυτήν την ανελεύθερη και αυταρχική εξουσία που δεν ενδιαφέρεται για την προκοπή του πολίτη και την αναβάθμιση της Ηλείας», υπογράμμισε ο κ. Τζαβάρας και χαρακτήριζε τους Ηλείους κυβερνητικούς βουλευτές «μεσάζοντες σε δυνατούς με προεκλογική επιρροή, που μοιράζουν κατά παραγγελία τις αποζημιώσεις στις ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές, για την πολιτική τους αυτοσυντήρηση».


Πηγή