Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ στην άδεια Πάτρα με αυξημένες περιπολίες

Σε επιφυλακή ήταν όλες αυτές οι μέρες η Αστυνομία.

Η Πάτρα ήταν άδεια από κόσμο από το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου και μετά, με τους ενοίκους και τους ιδιοκτήτες των σπιτιών και των διαμερισμάτων να έχουν φύγει από την πόλη.

Το γεγονός αυτό ήταν σίγουρο ότι θα έδινε την ευκαιρία σε κάποιους επιτήδειους να βολτάρουν στο κέντρο της πόλης και στις συνοικίες, ψάχνοντας εκείνες τις πολυκατοικίες που δεν θα είχαν καθόλου κόσμου, προκειμένου να προχωρήσουν σε διαρρήξεις και να πάρουν ότι βρουν.

Ωστόσο, η Αστυνομία τόσο το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, όσο και την επομένη την Κυριακή του Πάσχα, ήταν σε επιφυλακή, προχωρώντας σε περιπολίες στις γειτονιές του κέντρου, αλλά και έξω από αυτό, έτσι ώστε η παρουσία τους να απομακρύνει τους επιτήδειους από τα διαμερίσματα και τα σπίτια που είχαν βάλει στο μάτι.

Άλλωστε, σύμφωνα με Πατρινούς που έμειναν στην πόλη αυτές τις μέρες, είδαν σε διάφορους δρόμους του κέντρου ύποπτες παρέες τριών και τεσσάρων ατόμων, κυρίως νεαρών Ρομά που έκαναν τις βόλτες τους στο κέντρο το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν είχε παρατηρηθεί να γίνονται αρκετές απόπειρες διαρρήξεων ή και διαρρήξεις κατά την διάρκεια της Αναστάσεως όταν οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων και των σπιτιών πήγαιναν στην εκκλησία για να παραλάβουν το Αναστάσιμο φως. Οι περιπολίες πάντως θα συνεχιστούν και την Δευτέρα του Πάσχα αφού οι περισσότεροι από τους εκδρομείς δεν έχουν επιστρέψει στην βάση τους.


Πηγή