Σε ετοιμότητα για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα – Τα βασικά σημεία αναφοράς

Κινητοποίηση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στα στελέχη των οργανώσεων του κόμματος για την αναμενόμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, στην Πάτρα.

Ο πρωθυπουργός, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, θα μιλήσει στην αχαϊκή πρωτεύουσα στις 20 Απριλίου, στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα στην Περιβόλα και θα συνοδεύεται από κλιμάκιο υπουργών αλλά και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε ετοιμότητα και ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με τους πυρήνες των κομματικών και τοπικών οργανώσεων της ευρύτερης Δυτικής Ελλάδας, έτσι ώστε το γήπεδο του Απόλλωνα το απόγευμα του Σαββάτου όπου θα γίνει αυτή η ανοικτή εκδήλωση (ξεκινά στις 19:00), να είναι κατάμεστο από κόσμο.

Αυτός είναι ο στόχος των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Να γίνει μία συγκέντρωση αλά 2015 σαν και αυτές που αναδείκνυαν τη δυναμική του αλλά και την επικοινωνιακή δεινότητα του αρχηγού τους.

Σε ότι αφορά την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί στα μεγάλα έργα υποδομών που έχουν γίνει στην περιοχή με κυριότερα την Ολυμπία οδό και το σύγχρονο τρένο, ενώ θα γίνουν αναφορές σε σημαντικά επιπλέον ζητήματα της πόλης, όπως η Πατρών – Πύργου, το φυσικό αέριο, το θαλάσσιο μέτωπο, αλλά και οι προσπάθειες για την εκτόνωση της ανεργίας στην περιοχή.

Παράλληλα, αναμένεται να ανακοινώσει ορισμένα "δώρα" για την περιοχή, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστά ποια θα είναι αυτά (το θέμα της παραχώρησης του Ανατολικού Πάρκου, μάλλον απομακρύνεται κρίνοντας από τα όσα είπε ο δήμαρχος στους κατοίκους της περιοχής), ωστόσο ενδέχεται να γίνει αναφορά για το Γραμμικό Πάρκο και τον χώρο του κολυμβητηρίου της Αγυιάς.

Η σύνδεση της "Αλλαγής" με την "Πρώτη φορά Αριστερά"

Ταυτόχρονα θα κάνει μία σημαντική αναφορά στους Παράκτιους Αγώνες της Πάτρας.

Εξάλλου, θα καλέσει τις προοδευτικές δυνάμεις της περιοχής να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και τον συμβολικό ρόλο της Αχαΐας, σε όλες τις εξελίξεις που έχουν γίνει στο πολιτικό σκηνικό στα χρόνια της μεταπολίτευσης, συνδέοντας έτσι την "Αλλαγή" του ΠΑΣΟΚ, τη δεκαετία του '80, με την "Πρώτη φορά Αριστερά" του ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Το πράγμα θα έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε επίπεδο αυτοδιοικητικών εκλογών. Είναι άγνωστο ακόμα αν στη συγκέντρωση αυτή θα δώσει το παρών ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας που σύμφωνα με το κυβερνών κόμμα στηρίζει τον συνδυασμό του ή αν ο κ. Τσίπρας θα απευθύνει κάλεσμα στον λαό της Πάτρας για να ψηφίσουν τον νυν Περιφερειάρχη, προκαλώντας έτσι ένα ακόμα νέο ρήγμα στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ.

Το σίγουρο είναι ότι σε επίπεδο δήμου θα ζητήσει από τον λαό της Πάτρας να στηρίξει την υποψηφιότητα του Γιώργου Ρώρου.


Πηγή