Σημαντική και πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα της ΕΛΦΕΕ Ηλείας – Ενημέρωση με βράβευση

Ενημερωτική ημερίδα με σκοπό την ανάδειξη όλων των νέων αλλαγών στο φορολογικό σύστημα της φετινής χρονιάς, καθώς και των βημάτων που πρέπει να γνωρίζουν οι λογιστές-φοροτεχνικοί του νομού, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Η εκδήλωση αυτή που πλέον έχει γίνει θεσμός, διοργανώνεται κάθε χρόνο την ίδια μέρα από την ΕΛΦΕΕ Ηλείας.

Βασικό αντικείμενο της εκδήλωσης ήταν η φορολογία εισοδήματος και οι φορολογικές δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων, μιας και η περίοδος που βρισκόμαστε είναι ελάχιστα πριν την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο διακεκριμένος και έγκριτος οικονομολόγος-φοροτεχνικός και πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών Γιώργος Κορομηλάς, που μοιράστηκε τις γνώσεις του για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και αλλαγές που υπάρχουν στον τομέα αυτό. Σκοπός της ημερίδας σύμφωνα με τον κ. Κορομηλά, ήταν η λεπτομερής ενημέρωση των λογιστών-φοροτεχνικών του Νομού έγκαιρα, προκειμένου να είναι προσεκτικοί και να κάνουν σωστά τη δουλειά τους χωρίς τις δυσκολίες που δημιουργεί συνεχώς η πολυνομία στους ίδιους και τους φορολογούμενους.

Η δραστήρια ΕΛΦΕΕ Ηλείας

Ο κ. Κορομηλάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην ενεργοποίηση της Ένωσης σε διάφορους τομείς, στη συμβολή της σε εκδηλώσεις που γίνονται σε επίπεδο κλάδου, καθώς και στην ενεργή συμμετοχή της στην Πανελλήνια Ομοσπονδία, τα οποία και αποτελούν σημαντικά στοιχεία για ένα μικρό νομό, κατά κύριο λόγο αγροτικό, που έχει καταφέρει να ξεπεράσει άλλους νομούς που έχουν άλλες δυνατότητες οικονομικές σε επίπεδο οργάνωσης των μελών καθαρά των λογιστών-φοροτεχνικών.

Απουσία ελπιδοφόρων μηνυμάτων!

Με την επίσκεψη ενός διακεκριμένου και έγκριτου οικονομολόγου-φοροτεχνικού, λογικό ήταν να υπάρξει και αναφορά στην οικονομία της χώρας και στο αν υπάρχουν ελπίδες ανάκαμψης. Για το ζήτημα αυτό ο κ. Κορομηλάς απάντησε τα εξής: «Μακάρι να ήταν ελπιδοφόρα τα μηνύματα για την οικονομία. Αν συνεχιστούν οι πρακτικές των κυβερνόντων που μας οδήγησαν στα μνημόνια και αυτών που νομίζουν ότι μας έχουν βγάλει ενώ στην ουσία είμαστε ακόμα στην επιτήρηση, αυτό θα σημάνει τη μη ανάκαμψη της χώρας. Δεν υπάρχουν ριζοσπαστικές αλλαγές που θα έπρεπε να έχουν γίνει και ότι καλύτερο μπορεί να γίνει θα έρθει μόνο αν αλλάξουμε νοοτροπία».

Σκοπός η ενημέρωση

Στο σκοπό της ημερίδας εστίασε ο πρόεδρος της ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας Διονύσης Χαμεζόπουλος, που δεν είναι άλλος από την ενημέρωση των μελών της Ένωσης όσο το δυνατόν εγκυρότερα και έγκαιρα, από διακεκριμένα άτομα που μελετούν σε βάθος τα σχετικά ζητήματα για να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες τους. Βασικός στόχος μετά το πέρας του σεμιναρίου ήταν η λεπτομερής ενημέρωσητων λογιστών για τα βήματα που πρέπει να κάνουν προκειμένου να ολοκληρώσουν την υποβολή δηλώσεων, καθώς και για τις νεότερες αλλαγές που στο φορολογικό σύστημα γίνονται με ταχύτητα φωτός και καθιστούν αδύνατο να γνωρίζει κάποιος κάθε λεπτομέρεια.

Η βράβευση

Πριν την ομιλία του κ. Κορομηλά, πραγματοποιήθηκε βράβευση του ίδιου αλλά και του συνεργάτη του Απόστολου Αλωνιάτη με μια πλακέτα, για την επί σειρά ετών πολύτιμη προσφορά τους στην Ένωση. Για την ιδιαίτερη αυτή κίνηση μίλησε ο κ. Κορομηλάς, χαρακτηρίζοντάς την ως «ύψιστη τιμή προς το πρόσωπό του», δίνοντας υπόσχεση πως θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του για «όσο κρατούν τα πόδια του», ενώ από πλευράς του ο κ. Χαμεζόπουλος τόνισε πως αποτελούσε υποχρέωση όλων να βραβευτούν και πως αυτό αποτέλεσε ομόφωνη απόφαση του ΔΣ.


Πηγή