Στάθης Καννής: «Καθαρές» κουβέντες για την Σχολή ΤΕΦΑΑ

Εγρήγορση για να μην χαθούν πολύτιμος χρόνος

και φοιτητές τονίζει ο υποψ. Δήμαρχος Πύργου

Η εναλλακτική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση Σχολής ΤΕΦΑΑ στον Πύργο, κινείται στη θετική κατεύθυνση όμως, δεν υπάρχει κανένας λόγος εφησυχασμού. Πολύ δε περισσότερο, από την στιγμή που δεν ξεκινά άμεσα αλλά βάσει διαβεβαιώσεων και μόνο, από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Την ανωτέρω δήλωση έκανε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, επισημαίνοντας παράλληλα την προσοχή σε δύο σοβαρές αναγκαίες συνθήκες, ώστε να μην απομακρυνθούμε από τον στόχο Πανεπιστημιακού Τμήματος.

Η πρώτη συνθήκη αφορά στη διασφάλιση της συγκεκριμένης Σχολής, η λειτουργία της οποίας κρίνεται επισφαλής, καθόσον δεν ξεκινά με το επόμενο μηχανογραφικό των υποψηφίων και με δεδομένο τον χρόνο των πολιτικών εξελίξεων. Η δεύτερη συνθήκη έχει να κάνει με τα ζητήματα των απαιτούμενων υποδομών, καθώς αποτελούν κυρίαρχη προϋπόθεση της έναρξης λειτουργίας της.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΧΡΟΝΟ

Στο τελευταίο στάθηκε ιδιαίτερα ο κ. Καννής, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι μια τέτοια Σχολή όπως τα ΤΕΦΑΑ πλαισιώνεται από αρκετούς γηπεδικούς χώρους, αίθουσες, όργανα και εν γένει υποδομές εξειδικευμένου χαρακτήρα, που συνήθως δεν απαιτούνται σε άλλες σχολές.

Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι χρειάζεται εγρήγορση κυρίως από την πλευρά του Δήμου που οφείλει τώρα πια να θέσει σε μείζονα προτεραιότητα ένα τέτοιο θέμα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαθεί πολύτιμος χρόνος, αναφέρει ο κ. Καννής, προσθέτοντας ακόμη ότι δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση έχουμε το «κακό προηγούμενο» των χειρισμών του απερχόμενου Δημάρχου με τα σημερινά Τμήματα των ΤΕΙ…

Παρά την ανάγκη στήριξής τους για την αντιστροφή της φθίνουσας πορείας τους και την επιβίωσή τους, όπως και τις διαμαρτυρίες των ίδιων των σπουδαστών. η Δημοτική Αρχή, προς έκπληξη όλων, «σφύριζε αδιάφορα», με αποτέλεσμα να μην δίνει καμία λύση. Ούτε στο μεγάλο πρόβλημα της στέγασης, ούτε καν στα προβλήματα δυσλειτουργίας που έφερναν κάθε φορά σε υποβάθμιση τα συγκεκριμένα Τμήματα.

ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ…

Αναμφίβολα και σε καμία περίπτωση ο Ακαδημαϊκός Χάρτης της Ελλάδας δεν μπορεί να έχει εκτός τον Δήμο Πύργου και σαφώς εμείς οι ίδιοι δεν πρέπει να δώσουμε τις αφορμές να συμβεί.

Διαπιστώσαμε- πρόσθεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος – όσα έγιναν για το θέμα τους προηγούμενους μήνες, με τις γνωστές παλινωδίες και καθυστερήσεις. Και τις δύσκολες διαπραγματεύσεις με το Πανεπιστήμιο Πατρών, που δεν βοήθησαν σε σύντομη εξέλιξη ούτε καν στον αρχικό σχεδιασμό.

Φθάσαμε έτσι στην εναλλακτική πρόταση των ΤΕΦΑΑ και χωρίς μάλιστα την άμεση υλοποίηση. Επαναλαμβάνοντας ότι δεν διαφωνούμε, θα επιδιώξουμε αναμφίβολα πιο συγκεκριμένη θέση του Υπ. Παιδείας για τα ερωτηματικά που εύλογα δημιουργούνται.

Διασφαλίζεται και πώς η Σχολή σε περίπτωση πολιτικής αλλαγής; Με ποιο ακριβώς γνωστικό αντικείμενο θα συγκροτηθεί συγκριτικώς και με τα ΤΕΦΑΑ των άλλων Πανεπιστημίων; Κατά πόσο θα συνδεθεί με τα θέματα Ολυμπισμού και Ολυμπιακής Παιδείας έχοντας δίπλα την Αρχαία Ολυμπία; Τι μεταπτυχιακές δυνατότητες θα παρέχουν; Και ακόμη ποιες ευκαιρίες επαγγελματικής σύνδεσης θα δίνουν στους φοιτητές μας πέρα από εκείνες που ήδη γνωρίζουμε για τα ΤΕΦΑΑ;

Αυτά τα ερωτήματα, όπως και άλλα που ενδεχομένως θα προκύψουν, είναι χρήσιμο να απαντηθούν εξ αρχής. Ξεκάθαρες κουβέντες, με συγκεκριμένο πλαίσιο και αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Πριν αρχίσουμε πάλι νέες διαμαρτυρίες, γιατί ο Πύργος δεν θα έχει ούτε Σχολή ούτε φοιτητές…..


Πηγή