Στ. Καννής: Αφέλεια, αδυναμία ή απλή ανικανότητα;


Μας «λύνουν» το πρόβλημα απορριμμάτων μέσω της ΚΕΔΕ και του Δήμου Αμαρουσίου!

Δεν προέβλεψαν καν για νέα απορριμματοφόρα, αφήνοντας την πόλη μέσα στα σκουπίδια…

Την ώρα που οι δημότες του Πύργου ζουν ένα «δεύτερο εφιάλτη» με το πρόβλημα των συσσωρευμένων σκουπιδιών, ο απερχόμενος Δήμαρχος της πόλης προσπαθεί να μας πείσει ότι η λύση μπορεί να έρθει μέσω της ΚΕΔΕ και του Δήμου Αμαρουσίου!

Αφέλεια; Αδυναμία συνειδητοποίησης της πραγματικότητας; Διαχείριση δημοτικής εξουσίας στον κόσμο των ψευδαισθήσεων; Ή μήπως τελικά απλή ανικανότητα στην αντιμετώπιση του προβλήματος;

Απορίας άξιον να καταλάβουμε τον τρόπο σκέψης αλλά και λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής που επιλέγει να συντηρείται με το «μύθο» της και παράλληλα με όλα αυτά που λέει και κάνει να κοροϊδεύει και να εξαπατά επί της ουσίας τους πολίτες, οι οποίοι δε βρίσκουν δυστυχώς λύσεις σε απλά και αυτονόητα πράγματα της καθημερινότητάς τους!

Αλήθεια λοιπόν, να περιμένουμε την ΚΕΔΕ και το Δήμο Αμαρουσίου να συγκεντρώσουν τα σκουπίδια μας; Να μας στείλουν άραγε τα απορριμματοφόρα τους; Να διαχειριστούν την καθαριότητα, το περιβάλλον και την… κανονικότητα στο Δήμο μας, με την οποία καμία σχέση δεν έχει πλέον ο κ. Δήμαρχος;

Ελπίζουμε έστω και σήμερα να κατανοήσει ότι πρέπει να κινηθεί άμεσα, να δει κατάματα την πραγματικότητα και να «τρέξει» τη συγκέντρωση των απορριμμάτων.

Ο Δήμος Πύργου, οι γειτονιές του, οι δρόμοι του, οι κοινότητές του, οι κοινόχρηστοι χώροι του είναι γεμάτοι από σκουπίδια. Και αυτό γιατί η Δημοτική Αρχή δεν προέβλεψε ότι θα… ξεμείνει από απορριμματοφόρα. Δείγμα της προχειρότητας, της αδιαφορίας και της έλλειψης υψηλού βαθμού ευθύνης απέναντι στην ίδια την πόλη και τους δημότες!

Τουρίστες και επισκέπτες στον Πύργο διατυμπάνιζε ότι θέλει να φέρει ο κ. Λιατσής, αλλά μάλλον δεν κατάλαβε ότι το πρώτο αξιοθέατο της πόλης θα είναι τα σκουπίδια.

Η στάση του βέβαια αυτή δεν εκπλήσσει. Την είδαμε άλλωστε να επαναλαμβάνεται πρόσφατα και στο θέμα του κατεστραμμένου Κλειστού Γυμναστηρίου.

Έσπευσε να ανακοινώσει σχεδόν… «πανηγυρίζοντας» ότι επισκευάσθηκε η στέγη του Κλειστού, αλλά δεν προέβλεψε να κάνει το ίδιο και με το παρκέ του Γυμναστηρίου που είναι ακατάλληλο για να χρησιμοποιηθεί. Δικαίως λοιπόν οι Αθλητικοί Σύλλογοι με αναρίθμητα παιδιά που προπονούνται εκεί, διαμαρτύρονται και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους.

Είναι έτσι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οι δημότες αυτού του τόπου δε θα ανεχθούν άλλες τέτοιες συνθήκες και δε θα επιτρέψουν άλλες ακόμη ευτράπελες καταστάσεις.

Για το Συνδυασμό «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και τον υποψήφιο Δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή, επιβάλλεται από την πρώτη μέρα της νέας Δημοτικής Αρχής η ανάκτηση της αξιοπιστίας, η προσήλωση στη συνέπεια λόγων και έργων και η προτεραιότητα στην αποκατάσταση λειτουργιών που αφορούν την καθημερινότητα, είναι οι πρώτοι στόχοι για τη σχέση εμπιστοσύνης Δήμου και δημοτών.

Αρκετά όλος αυτός ο κόσμος ταλαιπωρήθηκε από ένα δήμαρχο ο οποίος στις περισσότερες των περιπτώσεων έδειξε και δείχνει ακόμη να βρίσκεται σε… άλλη πόλη. Μακριά και πέρα από τα προβλήματα αυτής που οι κάτοικοι της του εμπιστεύθηκαν τις τύχες της….


Πηγή