ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου: “Για μια φορά ακόμα η ΝΟΔΕ Ζακύνθου, επιδίδεται στην καταστροφολογία και τη μικροπολιτι […]

Πριν προτείνει η ΝΟΔΕ στον βουλευτή Ζακύνθου να “πετάξει στα σκουπίδια” τις δεσμεύσεις του για το νοσοκομείο, καλό θα ήταν να το πράξει η ίδια με την ανακοίνωσή της, που για μια φορά ακόμα επιδίδεται στην καταστροφολογία και τη μικροπολιτική εκμετάλλευση ενός πολύ ευαίσθητου θέματος. Να την πετάξει μαζί με τις προηγούμενες ανακοινώσεις τις για τα κλειστά χειρουργεία την παιδιατρική κλινική, τις ελλείψεις υλικών και στελεχών και τόσες άλλες.

Ενημερώνουμε λοιπόν την κοινωνία της Ζακύνθου ότι :

  • Ολοκληρώθηκε Η πιστοποίηση του χώρου κ του εξοπλισμού της ΜΕΘ ενώ η μονάδα προμηθεύτηκε το απαραίτητο φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό . Στις 9/4 προκηρύσσεται μαζί με μία νέα θέση καρδιολόγου και 2 παιδιάτρων και μία επιπλέον θέση ενταντικολόγου που η πλήρωση της θα καταστήσει δυνατή και την λειτουργία της ΜΕΘ πλαισιώνοντας τους δύο μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ που έχουν ήδη προσληφθεί για τη μονάδα.
  • Η παιδιατρική κλινική διαθέτει πλέον υπεύθυνο ιατρό ΕΣΥ ενώ ολοκληρώνεται ένα πλήρες πρόγραμμα εφημεριών για την 24ωρη κάλυψη της κλινικής.
  • Ενισχύεται το ιατρικό δυναμικό του νοσοκομείου μας με ένα δερματολόγο, έναν ακόμα αναισθησιολόγο κι έναν γυναικολόγο, με προσλήψεις που είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε είναι στο τελικό τυπικό στάδιο της ολοκλήρωσής τους.

Προσλήψεις που βέβαια θα ήταν αδύνατο να συμβούν με τις εμμονικές θέσεις της ΝΔ για την διατήρηση του 5 προς 1 (σχετικά με τις αποχωρήσεις και τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα) κι ενέργειες ενδυνάμωσης και βελτίωσης του δημόσιου νοσοκομείου που ποτέ δεν θα γινόντουσαν από τη ΝΔ αφού βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις της που μόνιμα ερωτοτροπούν με τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της Υγείας.

Όλα αυτά έγιναν με συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης, της διοίκησης του νοσοκομείου και του βουλευτή Σταύρου Κοντονή ο οποίος πιστός στο ρόλο που τον τοποθέτησε η κοινωνία του νησιού μας σε τρεις εκλογικές διαδικασίες ενεργεί αδιάκοπα στο να επιλύονται με κάθε τρόπο τα σοβαρά προβλήματα του τόπου μας.

Ευτυχώς ούτε η Ζάκυνθος ούτε η χώρα πρόκειται να ξαναζήσουν τις μαύρες μέρες της διάλυσης της δημόσιας υγείας και της καταλήστευσης του δημόσιου χρήματος στους κόλπους της,γιατί ο λαός με την ψήφο του θα οδηγήσει σε ήττα τις πολιτικές και τις πρακτικές αυτές


Πηγή