Φράγμα Πείρου – Παραπείρου Αχαΐας:Τελευταία Ανάσταση για τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη πριν βυθιστεί στα νερά του […]

Τελευταία χρονιά φέτος που έγινε Ανάσταση στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη τον Δήμου Φαρρών λίγο πριν την βύθιση του για χάρη του Πατραικού λαού και ευρύτερα της Δυτικής Αχαίας.Χριστός Ανέστη!!!

 εσωτερικός χώρος

Για την ιστορία διαβάστε παρακάτω

Αυτή τη φορά η περιπλάνησή μας στους τόπους της Ελλάδας μας έφερε στο νομό Αχαΐας και το χωριό Τόσκες, το χωριό που θυσιάστηκε για να ξεδιψάσει μια πόλη, η Πάτρα.

Σε μερικούς μήνες, ακόμα και τα λίγα ερείπια που απομένουν από το χωριό και τα δύο εκκλησάκια του θα πλημμυρίσουν, καθώς ολοκληρώνονται μετά από 14 ολόκληρα χρόνια οι εργασίες του έργου που θα ξεδιψάσει την Πάτρα και τη Δυτική Αχαΐα και θα δώσει τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή. Ο λόγος για μεγαλεπήβολο φράγμα Πείρου – Παραπείρου.

Δημοπρατήθηκε το 2005 και η κατασκευή του ξεκίνησε το 2006 από την Μηχανική Α.Ε. Το έργο κατά το παρελθόν έχει συναντήσει πολλά εμπόδια και προβλήματα που έχουν καθυστερήσει την ολοκλήρωση των εργασιών του. Η κατασκευή του ολοκληρώνεται τέλος του τρέχοντος μήνα, Μαρτίου 2019.

Toskes1

Με την αποπεράτωση του φράγματος θα δημιουργηθεί μια τεχνητή λίμνη που με τα νερά της θα κατακλύσει το χωριό Τόσκες, ευρισκόμενο στις ανατολικές απολήξεις του Κομποβουνίου και στις νότιες παρυφές της πεδιάδας των Φαρρών, και το οποίο από το 2009 έχει ερημώσει γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Αν πετάξεις πάνω από το χωριό σήμερα θα δεις το τοπίο να έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε σχεδόν θα έλεγε κανείς ότι μοιάζει με σεληνιακό

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    29 Απριλίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία