Φωνή απόγνωσης από το Ρίο – Να μη μας κόψει το τρένο στα δύο!

Κάτοικοι, φορείς, επαγγελματίες και τοπικοί παράγοντες του Ρίου οχυρώθηκαν από προχθές πίσω από τον υπεραιωνόβιο πλάτανο, μαζί με τα άλλα δένδρα και το διατηρητέο κτίσμα του παλαιού πέτρινου σταθμού του ΟΣΕ, που βρίσκεται πάνω στις ράγες του τρένου, στην κεντρική οδό Σόμερσετ, ζητώντας την προστασία τους. Πριν από λίγο καιρό ο ΟΣΕ, μέσω του διευθυντή έργων και κλιμακίου αποτελούμενου από μελετητές, παρέδωσε σχέδια για την υπογειοποίηση του τρένου στο τμήμα Ρίο-Πάτρα. Χωρίς να γίνει καμία δημόσια διαβούλευση και ο πλάτανος μαζί με άλλα δένδρα, που είναι στις παράλληλες οδούς Τεμπονέρα και Ιονίου, κινδυνεύουν πλέον να κοπούν. Ο σταθμός τουλάχιστον θα παραμείνει. Υπάρχει όμως έκδηλη ανησυχία ότι οι ιδιαίτερες τεχνικές απαιτήσεις που έχει το έργο της υπογειοποίησης του τρένου, απειλούν τη στατικότητα και την ύπαρξη του.

Η απόφαση των κατοίκων είναι να δοθούν άμεσα εγγυήσεις για τη διατήρηση του τοπίου και να μην κοπεί η κυκλοφορία στην οδο Σόμερσετ, χωρίς παρακαμπτηρίους και σημάνσεις, από τον Αγιο Γεώργιο και την Παλαιά Εθνική Οδό, μέχρι την παραλιακή οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Μέλη του δημοτικού συμβουλίου απο το Ρίο και δημοτικές παρατάξεις, παράλληλα, θα αγωνιστούν, προκειμένου ο Δήμος να προχωρήσει άμεσα στη διάνοιξη του σχεδίου πόλης στο Ρίο, με κάθετες οδούς, προκειμένου η νέα σιδηροδρομική γραμμή να μην κόψει τον οικισμό στα δύο.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    10 Απριλίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία