«Ψήφος αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα» – Στην κρισιμότητα των Ευρωεκλογών αναφέρθηκαν υποψήφιοι ευρωβου […]

Το διακύβευμα των Ευρωεκλογών, καθώς κρίνεται το μέλλον της Ευρώπης, αναδείχθηκε στην ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης το Κίνημα Αλλαγής στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μίλησαν ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ Γιώργος Καμίνης και οι επίσης υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιάννης Μεϊμάρογλου, Αλέξανδρος Σταγκουράκης και Λάμπρος Παλάντζας.

Μεγάλη πρόκληση

Στις τοποθετήσεις τους εστίασαν στο νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την Ευρώπη που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής, καθώς ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για την διεξαγωγή των Ευρωεκλογών και όπως επισημάνθηκε από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, η ψήφος στην κάλπη σηματοδοτεί την αλλαγή για την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Τονίστηκε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίση, καθώς οι λαοί βρίσκονται αντιμέτωποι με την διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, την φτώχεια, την τρομοκρατία, το μεταναστευτικό και πολλά ακόμα, με αποτέλεσμα το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα να απειλείται από την ακροδεξιά, τον εθνικισμό, τον λαϊκισμό, που ενισχύονται συνεχώς και απειλούν την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία.

Υποστήριξαν ότι η πρόκληση αλλά και η ευθύνη είναι μεγάλη για τους Ευρωπαίους πολίτες και απαιτείται σήμερα περισσότερο από ποτέ να προασπίσουν όλοι την δημοκρατία, τις κοινωνικές κατακτήσεις, τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και τελικά να αλλάξουν την Ευρώπη και μαζί να αλλάξουν και την Ελλάδα.

«Να οικοδομήσουμε μια πιο δίκαιη, μια Δημοκρατική Ευρωπαϊκή πολιτική Ένωση, αξιόπιστη στα μάτια των πολιτών της και με την εφαρμογή πολιτικών που ευνοούν τους πολλούς. Προτείνουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την Ευρώπη» υπογραμμίστηκε στην εκδήλωση.

Προοδευτική απάντηση

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές απευθυνόμενοι στους πολίτες που είχαν κατακλύσει την αίθουσα του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου, υπογράμμισαν ότι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι ψήφος αλλαγής για την Ευρώπη, καθώς κάθε ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής στηρίζει και χτίζει μια περισσότερο Δημοκρατική και Κοινωνική Ευρώπη και ταυτόχρονα είναι και ψήφος αλλαγής για την Ελλάδα.

Κάλεσαν τους πολίτες να προχωρήσουν μπροστά πάλι με το Κίνημα Αλλαγής και με την ψήφο τους στις Ευρωεκλογές να δώσουν την προοδευτική απάντηση στην συντήρηση και τον λαϊκισμό στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Στο κρίσιμο διακύβευμα των Ευρωεκλογών αλλά και των εθνικών εκλογών εστίασε στην σύντομη τοποθέτησή του και ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ Ηλείας Σάκης Γιατράς.


Πηγή