Ωδείο Ολύμπιον: Ρεσιτάλ κιθάρας Γιώργου Καφεντζή

Πραγματοποιείται την Παρασκευή 12 Απριλίου, στις 9 το βράδυ, από το ΩΔΕΙΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ [Διεύθυνση: Περσαινίτη Διονυσία], το ρεσιτάλ κιθάρας του βραβευμένου καθηγητή του και σολίστ Γιώργου Καφεντζή.

Η συναυλία θα γίνει στο θέατρο «Απόλλων», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Θα επαναληφθεί μια εβδομάδα αργότερα στην Πάτρα ως νικητήρια συναυλία στα πλαίσια του 28ου Διαγωνισμού Κιθάρας Πατρών Λ. Ζώη-Ε. Ασημακόπουλος, μια και ήταν το περυσινό Α΄βραβείο.

Το ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει έργα Weiss, Bach, Aguado, Barrios, Paganini.

O Γιώργος Καφεντζής, είναι καθηγητής κιθάρας πλέον στο Ωδείο Ολύμπιον, εκεί όπου ξεκίνησε σε ηλικία 10 ετών τις μουσικές του σπουδές και αποφοίτησε από αυτό ως σολίστ κιθάρας με Δίπλωμα και βαθμό Άριστα παμψηφεί και Α΄βραβείο, με καθηγητή τον ακούραστο μεγάλο δάσκαλο της κιθάρας Γιάννη Κακολύρη, ο οποίος ήταν ο αρχιτέκτονας και οδηγός του και στην κατάκτηση του Διαγωνισμού κιθάρας που θεωρείται ο κορυφαίος στην Ελλάδα, καθώς απαρτίζεται η επιτροπή του, από κορυφαίες μουσικές προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου. Χορηγοί επικοινωνίας: Πρωινή, HΛΕΙΑLIVE, Δ.Ο.Β.(Δημοσ/φικός Οργανισμός Βαρουξή)


Πηγή