Tα έργα που μπαίνουν στην τελική ευθεία για τη Δυτική Ελλάδα

Πληθώρα διαγωνισμών σε εξέλιξη έχουμε αυτή την εποχή και η εξήγηση βρίσκεται στην ωρίμανση του ΕΣΠΑ 2014-2020 αλλά και στην μεγέθυνση των ΣΔΙΤ που πλέον απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων φορέων υλοποίησης της χώρας.

Στην επόμενη κατηγορία έργων σε δημοπράτηση που αφορούν στη Δυτική Ελλάδα είναι η εργολαβία-σκούπα της Αμβρακίας Οδού που έχουν μπλοκάρει στο ΣτΕ, τα σιδηροδρομικά έργα ηλεκτροκίνησης των τμημάτων Κιάτο-Ροδοδάφνη, τα ηλεκτρονικά διόδια Ιόνιας και Ολυμπίας οδού.

Τέλος στα έργα από 10εκατ.ευρώ και πάνω βρίσκουμε, την αποχέτευση οικισμών στην Πάτρα, τη σύνδεση του λιμένα Ηγουμενίτσας με την Εγνατία.

Σε πορεία προς δημοπράτηση το αμέσως επόμενο διάστημα βρίσκονται και άλλα σημαντικά έργα στην περιοχη με τη διπλή οδική σύνδεση Λευκάδας με Αμβρακία Οδό να κυριαρχεί

Όπως αναφέραμε και παραπάνω αυτή η συγκέντρωση έργων έχει να κάνει με την ωρίμανση του ΕΣΠΑ που αρχίζει να αποδίδει έργα. Πέρα από τα παραπάνω αναμένονται σημαντικές δημοπρατήσεις για μοναδες απορριμμάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας όπως η Ζάκυνθος και η Θεσσαλονίκη, επιπλέον σιδηροδρομικά έργα αλλά και έργα αποχέτευσης και λυμάτων που είναι σε φάση μελετών.

Η μεγάλη μάζα έργων αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021 και από εκείνη τη στιγμή θα αρχίσει η αντίστροφη πορεία μέχρι το τέλος του 2023 που θα πρέπει τα έργα που είναι ήδη σε κατασκευή και αυτά που δημοπρατήθηκαν να ολοκληρωθούν. Λίγα από τα παραπάνω έργα θα τα δούμε ως έργα-γέφυρες για το επόμενο ΕΣΠΑ 2021-2027 με σημαντικότερο το έργο για τη γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας.

Πηγή: ypodomes.com


Πηγή