Ανάστατος ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας – Φοβάται νέες επιθέσεις

Ανάστατη είναι και σήμερα η αγορά της Πάτρας μετά την καταδρομική επιχείρηση που πραγματοποίησαν κουκουλοφόροι στο κέντρο της πόλης, τα ξημερώματα της Κυριακής, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε τουλάχιστον 11 καταστήματα. Τα μαγαζιά αυτά προσπαθούν να επανέλθουν και να λειτουργήσουν ομαλά και πάλι.

Τα περισσότερα από αυτά έχοντας σπασμένες τζαμαρίες και εκτεθειμένα τα προϊόντα τους, αναγκάστηκαν να προσλάβουν ιδιωτική αστυνομία, προκειμένου να τα φυλάει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο εμπορικός κόσμος όμως της πόλης φοβάται νέα επεισόδια στις επόμενες ημέρες από τους γνωστούς – αγνώστους.

Άλλωστε, οι έμποροι στις μεταξύ τους συζητήσεις τονίζουν ότι αισθάνονται ανασφαλείς, καθώς οι νέοι βανδαλισμοί που έγιναν έδειξαν ότι η αστυνομία, δεν μπορεί να προστατεύσει τις περιουσίες τους.

Μάλιστα, αρκετοί ρίχνουν ευθύνες στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο στην αστυνομία υποστηρίζουν ότι όλα έγιναν αστραπιαία και η κίνηση των γνωστών αγνώστων να σπάσουν τις βιτρίνες των καταστημάτων αυτών στο κέντρο της Πάτρας ήταν εντελώς αιφνιδιαστική.

Στην αστυνομία μελετούν τα όσα έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας των μαγαζιών για να προχωρήσουν σε πιο ασφαλή συμπεράσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας μέσω του προέδρου του Γιώργου Ρώρου θα στείλει επιστολή στα αρμόδια υπουργεία για την αποκατάσταση των ζημιών στα καταστήματα που επλήγησαν.

Σημειώνουμε ότι ο αντιεξουσιαστικός χώρος (μέχρι στιγμής καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη) ετοιμάζει νέες κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες, ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα. Το ανησυχητικό για την τοπική ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι στις άλλες πόλεις συνεχίστηκαν οι βανδαλισμοί, κάτι που αυξάνει τους φόβους για νέα επεισόδια και στην Πάτρα.

Πάντως, οι περιπολίες τις νυχτερινές ώρες έχουν αυξηθεί τόσο στο κέντρο, όσο και στις συνοικίες.


Πηγή