Γ. Αγαλιανός στη συγκέντρωση ετεροδημοτών της Αθήνας: «Τώρα ή ποτέ»

Μήνυμα καθαρής νίκης στον Γιάννη Αγαλιανό έδωσε η εντυπωσιακή συγκέντρωση ετεροδημοτών το βράδυ της Δευτέρας, στην Αθήνα.

Το γνωστό στέκι Quartier γέμισε ασφυκτικά κι έτσι δεκάδες Ζακυνθινοί αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν την ομιλία του υποψήφιου δημάρχου έξω από το χώρο, στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων.

Ο Γιάννης Αγαλιανός υποδέχτηκε με συγκίνηση την ανταπόκριση των ετεροδημοτών και δεσμεύτηκε ότι από την επομένη της ανάληψης των καθηκόντων του θα επισκέπτονται το νησί με υπερηφάνεια και όχι προβληματισμό.

«Τώρα ή ποτέ» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε για να τονίσει την ανάγκη έναρξης έργων ζωτικής σημασίας για το παρόν και το μέλλον του νησιού. Τον χαρακτήρα του επείγοντος στην αντιμετώπισή τους έδωσε:

*Στην άμεση, οριστική και σύμφωνη με όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές αντιμετώπιση του ζητήματος των απορριμμάτων με την εγκατάσταση σύγχρονου εργοστάσιου επεξεργασίας στον Λίβα. Πριν όμως φτάσουν τα απορρίμματα εκεί, θα έχει γίνει η διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών αρχικά στα σπίτια, τα εστιατόρια και στα ξενοδοχεία, και ταυτοχρόνως στα «πράσινα σημεία».

*Στην ολοκλήρωση και εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης, ώστε να εξασφαλιστεί η 24ωρη υδροδότηση όλων των περιοχών.

*Στην επέκταση του δικτύου αποχέτευσης και τη δημιουργία μικρών βιολογικών σταθμών ανά δημοτική ενότητα.

*Στη βελτίωση και εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου.

Ταυτόχρονα, όπως είπε, θα ξεκινήσει η διαδικασία εφαρμογής των επικαιροποιημένων μελετών για την ανάπλαση της ακτής από την πλαζ του ΕΟΤ μέχρι το Κρυονέρι, του εξωραϊσμού της ιστορικής Μπόχαλης, καθώς επίσης και των αναπλάσεων σε Καμίνια, Λαγανά, λιμάνι Άγιου Νικόλα Βολιμών, τις άλλες λουτροπόλεις και τα χωριά.

Απαραίτητη προϋπόθεση, όπως επισήμανε, για την προώθηση των έργων είναι η στενή συνεργασία της δημοτικής αρχής με τα κοινοτικά συμβούλια ανά δημοτική ενότητα, οι εκπρόσωποι των οποίων γνωρίζουν από τον καθένα καλύτερα τις ιδιαίτερες ανάγκες των περιοχών τους.

Γιάννης Αγαλιανός και ετεροδημότες όρισαν νέα ημερομηνία συνάντησης την 26η Μαΐου, κατά την οποία υποσχέθηκαν να σφραγίσουν το εισιτήριο της νίκης. Τον υποψήφιο δήμαρχο της «Ανάδρασης» συνόδευαν οι υποψήφιοι σύμβουλοι Ν. Ακτύπης, Δ. Μποτώνης, Π. Μυλωνάς, Δ. Τρούσσας, Ν. Τσίπηρας και Γρ. Ρουμπάνης.


Πηγή