Μόσχα: Επιβάτες πηδούν από το φλεγόμενο αεροσκάφος – Μόνο 37 επέζησαν

Τραγικές σκηνές εκτυλίχθηκαν την Κυριακή στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, όταν το αεροσκάφος Sukhoi Superjet 100 της εταιρείας Aeroflot πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση και τυλίχτηκε στις φλόγες, αφού προηγουμένως είχε χτυπηθεί από κεραυνό.

Όπως μεταδίδει το RT, σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε πριν από λίγο στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος της Εξεταστικής Επιτροπής, Σβετλάνα Πετρένκο, μόλις 37 από τους 78 συνολικά επιβάτες του αεροσκάφους επέζησαν της τραγωδίας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι τουλάχιστον δύο παιδιά, ενώ υπάρχουν τραυματίες που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το πλήρωμα του αεροσκάφους, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιήσει προγραμματισμένο δρομολόγιο για το Μουρμάνσκ, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του χτυπήθηκε από κεραυνό, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τα όργανα του.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αεροπλάνο χτύπησε δύο φορές στον διάδρομο κατά την προσγείωσή του», είπε ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ρωσίας.

Σε δραματικό ερασιτεχνικό βίντεο, που δημοσιεύει το RT, φαίνεται το αεροσκάφος στον διάδρομο προσγείωσης να έχει τυλιχτεί στις φλόγες και τους μαύρους καπνούς και άνθρωποι να πηδούν από την ανοικτή πόρτα προκειμένου να σωθούν.


Πηγή