Να παίρνει σειρά το τρένο Πάτρα-Πύργος…

Η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πατρών – Πύργου είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως τονίστηκε χθες κατά την εκτέλεση του πρώτου δοκιμαστικού δρομολογίου του προαστιακού σιδηροδρόμου Πάτρα-Κάτω Αχαΐα.

«Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο που βρίσκεται στον στρατηγικό μας σχεδιασμό από το 2014. Είναι αναπτυξιακό γιατί συνδέεται με την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό, αλλά και κοινωνικό, διότι εξυπηρετεί τις μαζικές μετακινήσεις, βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών και στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή της στους δημοσιογράφους η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Διονυσία Μαράτου, προσθέτοντας ότι για τη γραμμή Πάτρα-Πύργος υπάρχει ήδη διασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι που επιβιβάστηκαν στον Προαστιακό, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη επισημαίνοντας ότι η επέκταση της γραμμής προς την Κάτω Αχαΐα, αποτέλεσε ένα ακόμη στοίχημα που κέρδισε η Περιφερειακή Αρχή.

Τον προγραμματισμό του τρένου ανέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών Θάνος Βούρδας ο οποίος, ήταν μεταξύ των επιβατών στο χθεσινό πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο που πραγματοποιήθηκε με αφετηρία τον κεντρικό σταθμό της Πάτρας.


Πηγή