Πάτρα: Απαγορευτικό των Ι.Χ. στις σκάλες της Πατρέως

Την αγανάκτηση πολλών πεζών έχει προκαλέσει η αντικοινωνική συνήθεια αρκετών οδηγών να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους αλλά και τα μηχανάκια τους ακριβώς μπροστά από το κάτω μέρων του κλιμακοστασίου της Πατρέως εμποδίζοντας τη διέλευση όσων περνούν με τα πόδια από το σημείο.

Η συμπεριφορά δημιουργεί προβλήματα σε όσους διέρχονται από το σημείο μεταξύ των οποίων και γονείς με τα καροτσάκια των παιδιών τους οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν «αλχημείες» προκειμένου να κάνουν «σλάλομ» ανάμεσα στα οχήματα προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται σχεδόν καθημερινά στο σημείο έκανε έναν Πατρινό να στείλει την σχετική φωτογραφία με μια σύντομη περιγραφή του προβλήματος στην ειδική εφαρμογή που διαθέτει στα κινητά ο δήμος Πατρέων (Patras.sense.city). H απάντηση όμως που έλαβε (άμεσα ομολογουμένως) από το αρμόδιο γραφείο του Δήμου Πατρέων, όπως εξηγεί στο thebest.gr, τον απογοήτευσε.

«Να ενημερωθεί ο δημότης ότι μπορεί να καλεί το 100 ή την τροχαία στο 2610433181», του απάντησε το τμήμα ελέγχου κοινοχρήστων χώρων. Ο συμπολίτης φυσικά δεν ικανοποιήθηκε από τα λεγόμενα των υπευθύνων του Δήμου κι έτσι ανήρτησε νέο μήνυμα στην εφαρμογή επισημαίνοντας:

«Εκτός από το να μεταθέτει ο Δήμος στους πολίτες την ευθύνη να παίρνουν καθημερινά την τροχαία ο ίδιος τι κάνει για την διασφάλιση της ακώλητης χρήσης των κοινόχρηστων χώρων; Είναι τόσο δύσκολο να τοποθετηθούν 2 κολονάκια για να λυθεί άπαξ και διαπαντός το πρόβλημα;».

Δυστυχώς εδώ και περίπου ένα μήνα νέα απάντηση ή πολύ περισσότερο αντιμετώπιση του προβλήματος δεν υπήρξε…

πηγη – the best.gr

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    7 Μαΐου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία