Πάτρα: Ξεκινούν οι “Ημέρες Φωτογραφίας 2019”

Για ένα περίπου μήνα από τις 12 Μαΐου έως και τις 9 Ιουνίου 2019 θα πραγματοποιηθεί μία ιδιαίτερα αγαπητή στο χώρο των φωτογράφων, οι «Μέρες Φωτογραφίας 2019» που διοργανώνει η δραστήρια Φωτογραφική Λέσχη «Ηδύφως».

Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ περιλαμβάνει την παρουσίαση του έργου των μελών της Φ.Λ.Π. «Ηδύφως» στην καθιερωμένη πλέον ετήσια έκθεσή τους (φέτος με τίτλο "Φθορά"), τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν στις 13 Μαΐου στην Αγορά Αργύρη και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιουνίου.

Επιπλέον, η Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας «Ηδύφως» σε συνεργασία όπως πάντα με το Μουσείο Μπενάκη, θα παρουσιάσει την έκθεση του Λεωνίδα Κουργιαντάκη με τίτλο "Συρτάρι ΧΧΙΙ: Φωτογραφίες σε αποσύνθεση", τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν στις 17 Μαΐου στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών στην οδό Μαιζώνος και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Ιουνίου.

Από το φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά ο «Φωτομαραθώνιος», ένας φωτογραφικός διαγωνισμός που τις προηγούμενες φορές προσέλκυσε πλήθος φωτογράφων, επαγγελματιών και ερασιτεχνών, Πατρινών και όχι μόνο και όλων των ηλικιών. Ο φετινός Φωτομαραθώνιος θα διοργανωθεί την Κυριακή 12 Μαΐου στην πλατεία Γεωργίου Α’.

Κεντρικός ομιλητής του Φεστιβάλ θα είναι ο γνωστός φωτογράφος Παύλος Κοζαλίδης. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη το Σάββατο 18 Μαΐου στις 12.30 το μεσημέρι και θα έχει τίτλο China: House of butterflies.

Τέλος, στις 9 Ιουνίου στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του Φεστιβάλ με παράλληλη έκθεση των φωτογραφιών του Φωτομαραθωνίου και τις απονομές των βραβείων των νικητών.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    3 Μαΐου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία