Πάτρα: Τι πρόκειται να κάνει ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος για το β’ γύρο

Βαρύ ήταν το κλίμα που επικρατούσε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο στρατόπεδο του Γρηγόρη Αλεξόπουλου και στο εκλογικό κέντρο της Πρωτεύουσας Ξανά, στην πλατεία Γεωργίου.

Η παράταξη του Γρηγόρη Αλεξόπουλου, παρά το, κατά κοινή ομολογία, δυναμικό ψηφοδέλτιο που είχε συγκροτήσει, με άτομα που ο καθένας στον τομέα του είχαν πολλά πράγματα να δώσουν, έχοντας ταυτόχρονα από πίσω τους αρκετό κόσμο (άρα ψηφοφόρους), δεν μπόρεσε να κρατήσει τη διαφορά από τον Κώστα Πελετίδη σε ένα επίπεδο που να της επιτρέπει στη μάχη του β' γύρου, να διεκδικήσει τη νίκη με τις ανάλογες συνεργασίες, με τις άλλες δημοτικές δυνάμεις.

Τα μηνύματα με βάση τις κρυφές δημοσκοπήσεις που είχαν τα επιτελεία είχαν παρθεί και μιλούσαν για μία μεγάλη διαφορά. Ωστόσο, στο επιτελείο του Γρηγόρη Αλεξόπουλου είχαν πιστέψει ότι η διαφορά αυτή θα μειωνόταν στις 10 με 12 μονάδες.

Κάτι που όμως δεν έγινε. Το μοναδικό θετικό για την παράταξη του Γρηγόρη Αλεξόπουλου είναι ότι κατάφερε τουλάχιστον να περάσει στο β' γύρο, έστω και με μία μικρή διαφορά από τον Νίκο Παπαδημάτο.

Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να εξαντλήσει τις ελάχιστες πιθανότητες που έχει για να κάνει τη μεγάλη ανατροπή την ερχόμενη Κυριακή. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να απευθύνει κάλεσμα για συνεργασίες στις υπόλοιπες παρατάξεις.

Όμως, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του επιτελείου του συνδυασμού, είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο και λόγω διαφοράς μονάδων, αλλά και για δεκάδες ακόμα αιτίες που έχουν να κάνουν με διάφορα ζητήματα, το κάλεσμα αυτό να έχει την ανάλογη επιτυχία, δηλαδή να ανταποκριθούν όλοι, καθώς μόνο έτσι υπάρχει το ενδεχόμενο για να γίνει η ανατροπή.

Οπότε αυτό που θα προσπαθήσει η παράταξη την επόμενη Κυριακή είναι να προχωρήσει στις ανάλογες κινήσεις για να μειώσει τη διαφορά από τον Κώστα Πελετίδη, κυρίως για λόγους κύρους και εντυπώσεων.

Άλλωστε, σύμφωνα με το περιβάλλον του Γρηγόρη Αλεξόπουλου, ο ίδιος σκοπεύει να ασκήσει σκληρή αντιπολίτευση στο νέο δημοτικό συμβούλιο και η παρουσία του κάθε άλλο παρά διακοσμητική θα είναι. Κατά συνέπεια όλα μετράνε για τη συνέχεια.

Ακόμα και οι εντυπώσεις, πόσο μάλλον όταν αυτές καταλήγουν στην ουσία που είναι να υπάρξει μία δύναμη που να πρεσβεύει στο δημοτικό συμβούλιο την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ανεύρεση νέων θέσεων εργασίας, σε μια πόλη που μαστίζεται από την ανεργία.


Πηγή