Αχαΐα: Οι συνεχόμενες εκλογές αφήνουν και άλλο πίσω τον φετινό τουρισμό

Μπορεί η θερμοκρασία από το Σαββατοκύριακο να ανεβαίνει και πλέον να έχουμε μπει για τα καλά στην καλοκαιρινή σεζόν, με τα ξενοδοχεία και τους επαγγελματίες τουρισμού να ετοιμάζονται για να υποδεχθούν τους επισκέπτες, ωστόσο, με βάση τα μηνύματα που έχουν σταλεί έως τώρα από τις αγορές, το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι σαν τα προηγούμενα.

Θα υπάρχει τουριστική κίνηση, όμως όχι στον βαθμό που υπήρξε το 2017 και το 2018. Τα μηνύματα αυτά που έχουν λάβει οι επαγγελματίες τουρισμού από τα τέλη του περασμένου Απριλίου, ήρθαν να ενισχύσουν οι απανωτές εκλογές.

Η αναγγελία της κυβέρνησης για πρόωρες εθνικές εκλογές μετά τη ήττα που δέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, λίγο παραπάνω από έναν μήνα μετά τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι ένα γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το κλίμα για τον φετινό τουρισμό.

Όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου ήδη οι εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τους άφησαν πίσω και οι εθνικές εκλογές που αναμένεται να ακολουθήσουν δεν ευνοούν την κατάσταση, κάτι που φαίνεται από την μη αύξηση των κρατήσεων, αλλά και την ακύρωση κάποιων που είχα κλειστεί για εκείνη την περίοδο.

Στην Πάτρα, πάντως, το πρόγραμμα του Culture and Shopping, έχει ξεκινήσει και έχει φέρει ομάδες τουριστών (κυρίως από την Ρωσία) στην αγορά της πόλης, παίρνοντας τους από τα ξενοδοχεία της περιοχής. Ωστόσο, τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι τώρα, είναι μικρά σε σύγκριση με τα προηγούμενα καλοκαίρια, κάτι που φαίνεται και μέσα από τις πτήσεις που έρχονται στο αεροδρόμιο του Αράξου.

Στα θετικά, ωστόσο, πάντα σε τοπικό επίπεδο, είναι η ενδυνάμωση των ξενοδοχειακών μονάδων με νέα ή και ανακαινισμένα συγκροτήματα που αναμένεται να τραβήξουν το ενδιαφέρον ορισμένων αγορών και να προσελκύσουν επισκέπτες.


Πηγή