Αχαϊα: Αναβάλλεται πάλι η έμφραξη του φράγματος Πείρου – Παραπείρου λόγω οικονομικών διαφορών

Δυσάρεστη έκπληξη, με σοβαρές συνέπειες για την ολοκλήρωση ενός έργου προϋπολογισμού άνω των 120 εκατ. ευρώ που καλείται να καλύψει την υδροδότηση της Πάτρας και περιοχών του δήμου Ερυμάνθου και της Δυτικής Αχαΐας, αποτέλεσε η πρόσφατη αποκάλυψη σχετικά με τη διακοπή εργασιών εκ μέρους του κατασκευαστή του φράγματος στον Πείρο – Παραπείρο.

Η τρέχουσα οικονομική διαφορά του 1 εκατ. ευρώ, μεταξύ της κατασκευάστριας εταιρείας Μηχανική και του Δημοσίου και το γεγονός ότι αναβάλλεται η έμφραξη του φράγματος – πιθανότατα για το φθινόπωρο- είναι μια εξέλιξη που αναμένεται να καθυστερήσει και την υδροδότηση της Πάτρας, για τα μέσα του 2020.

Συνεργάτες του δημάρχου Κώστα Πελετίδη μετέφεραν την ενόχλησή του, για το γεγονός ότι έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής, για ένα έργο που δεν έχει τις απαραίτητες εγγυήσεις να παραδοθεί σε χρήση.

«Από το Σεπτέμβριο του 2014 πίεζαν να συστήσει ο δήμος Πατρέων το φορέα διαχείρισης. Μιλούσαν για ένα φράγμα όπου απέμενε ελάχιστο τμήμα του για να ολοκληρωθεί ως έργο και υποστήριζαν ότι ο Πελετίδης, με τις ενστάσεις και τις ιδεοληψίες του, θα έπαιρνε στο λαιμό του την περιοχή!» αναφέρει συνεργάτης του δημάρχου.

Αναφέρει μάλιστα, η ίδια πηγή, ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση σε σχέση με την πολιτική που ακολουθεί ο δήμος για το έργο (ολοκλήρωση και λειτουργία αποκλειστικά από δημόσιο φορέα). «Από τότε έλεγε ο δήμαρχος,έχουμε πληρώσει για το φράγμα, το έργο δεν έχει τελειώσει θα χρειαστούν 2,5 με 3 χρόνια ακόμη μέχρι να γίνει συντήρηση, δοκιμές, να γεμίσουν οι αποταμιευτήρες. Τώρα αποκαλύπτεται ο λόγος για τον οποίο πίεζαν. Ηθελαν να υποχρεώσουν το δήμο να πληρώσει περί τα 4 εκατ. ευρώ με δικά του χρήματα για τα έργα που ήταν να γίνουν για την αποπεράτωση του έργου» καταλήγει η ίδια πηγή.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    30 Ιουνίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία