Η Α.ΚΙ.Δ.Α. για αναστολή των εργασιών στο φράγμα Πείρου – Παράπειρου

Η ΑΚΙΔΑ με ανακοίνωσή της ζητά την επίσπευση των διαδικασιών, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η Δυτική Αχαΐα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της αναφέρει: "Η αναστολή των εργασιών, που αφορούν την έμφραξη του Φράγματος Πείρου – Παράπειρου, δημιουργεί ερωτήματα και ανησυχίες στους κατοίκους της διψασμένης Δυτικής Αχαΐας.

Η παράταξή μας προεκλογικά είχε πάρει σαφή θέση για το Φράγμα. Θέση, που ζητούσε την ταχεία ολοκλήρωση της κατασκευής του, αλλά και το σημαντικότερο να μην μετακυληθεί το λειτουργικό κόστος στους εμπλεκόμενους Δήμους.

Ένα έργο, που ενώ έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια, για πολλοστή φορά διακόπτεται και ο χρόνος αποπεράτωσής του είναι πλέον άγνωστος. Όλες αυτές οι καθυστερήσεις και οι αναβολές στην κατασκευή του, σαν το Γεφύρι της Άρτας, δημιουργούν ερωτήματα που ζητούν υπεύθυνες απαντήσεις, ειδικά τώρα που είμαστε και λίγες ήμερες πριν τις βουλευτικές εκλογές. Τα ερωτήματα αυτά αφορούν πρωταρχικά τους λόγους καθυστέρησης του τεχνικού έργου και τη ροή χρηματοδότησής του, αλλά και τους όρους των συμβάσεων του Δημοσίου με τις κατασκευάστριες εταιρείες.

Η παράταξή μας, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, ζητά την επίσπευση των διαδικασιών, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η Δυτική Αχαΐα, γιατί κάθε καθυστέρηση επιτείνει την αγανάκτηση του κόσμου για την έλλειψη νερού".


Πηγή