Η διοίκηση του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων αρδεύει αδιάκοπα – Ο καύσωνας δεν τους τρομάζει

Οι καλλιέργειες στον Κάμπο τα επόμενα 24ωρα θα εκτεθούν σε υψηλές θερμοκρασίες που κατά τόπους θα ξεπεράσουν τους 35 βαθμούς Κελσίου αλλά θα αντισταθούν αφού ποτίζονται κανονικά από τον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων.

«Ο καύσωνας δεν μας τρομάζει. Ο ΤΟΕΒ Μυρτουντίων αρδεύει από τις 15 Απριλίου χωρίς κανένα πρόβλημα τις καλλιέργειες των μελών του» δηλώνει στην «Πατρίς» ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστος Παλαιολόγος και συνεχίζει: «Πλησιάζουμε στη μέση της αρδευτικής περιόδου και ο ΤΟΕΒ Μυρτουντίων δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Υπάρχει άφθονο νερό για τα μέλη μας, δεν υπάρχει πρόβλημα με τις πιέσεις ούτε και με το ρεύμα. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απολύτως διακοπή, αυτό έχει διασφαλιστεί για όλα τα μέλη μας, αυτά που είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον Οργανισμό. Για τους οφειλέτες εκείνο που έχουμε να πούμε είναι να έρθουν στα γραφεία μας για διακανονισμό γιατί δυστυχώς διαφορετικά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τίποτα. Φέτος αν και δεν έχουμε ακόμη επίσημα στοιχεία ο ΤΟΕΒ Μυρτουντίων αρδεύει περίπου 45-47.000 στρέμματα, έκταση ελάχιστα μειωμένη από την περυσινή. Η αρδευτική περίοδος ξεκίνησε από τις 15 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 15 Οκτωβρίου ενώ το φούλ είναι μέχρι και τις 15 Αυγούστου».

Το καλαμπόκι συνεχίζει

Επίσης ο Χρήστος Παλαιολόγος ως πρόεδρος των καλαμποκοπαραγωγών αναφέρθηκε στην καλλιέργεια καλαμποκιού: «Η σπορά καλαμποκιού είναι σε εξέλιξη ακόμη.

Οι καλλιεργούμενες εκτάσεις πρέπει να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ίσως ελαφρώς μειωμένες. Και για το καλαμπόκι φυσικά ισχύει σχετικά με την άρδευση ότι σας είπα και προηγουμένως. Όλα βαίνουν καλώς, οι καύσωνες δεν μας ανησυχούν γιατί ο ΤΟΕΒ έχει εξασφαλίσει τη μέγιστη απόδοση για τους αγρότες μέλη».


Πηγή