Η Πάτρα έγινε…. Καραϊβική – Κλίμα τροπικό, με απότομες αλλαγές καιρού

Ζούμε σε κλίμα τροπικό, ας το πάρουμε απόφαση…

Η απότομη αλλαγή του καιρού, από τον καύσωνα που έκανε στον δυνατό άνεμο, στην βροχή και στο μπαράζ αστραπών και κεραυνών που ακολούθησαν και το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να πιάσουν τουλάχιστον δύο φωτιές, αυτό έδειξε.

Όμως δεν ήταν μόνο αυτό. Το μπουρίνι στάθηκε η αιτία για να χάσει την ζωή του ένας 25χρονος, στην προσπάθεια που έκανε για να σώσει την βάρκα του, ενώ στο εθνικό δίκτυο ακολούθησε ένας γενικός χαμός, με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές στην δρόμο προς την Πάτρα.

Στο Ρίο η απότομη αλλαγή καιρού και η βροχή που ακολούθησε σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα, έφεραν την θάλασσα στην στεριά και οι δρόμοι πλημμύρισαν από νερά. Παράλληλα ο κόσμος που ήταν στις παραλίες και στην θάλασσα έτρεχε για να καλυφθεί από τον αέρα και την βροχή, με το σκηνικό να μετατρέπεται από καλοκαιρινό σε χειμωνιάτικο.

Όλα αυτά είναι στοιχεία που δείχνουν ότι η Πάτρα έχει ξεκινήσει να έχει ένα τροπικό κλίμα και καλώς ή κακώς θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό. Διαφορετικά τα προβλήματα που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε φορά από τις απότομες αλλαγές του καιρού θα είναι ολοένα και πιο δυσάρεστα.

Φωτό - babis_slam

Φωτό – babis_slam

Φωτο - kelly_krani

Φωτο – kelly_krani

Φωτό - Euaggelos Mpogordos

Φωτό – Euaggelos Mpogordos


Πηγή