Μυρσίνη: Το νερό…νεράκι για 1400 κατοίκους

Το νερό…νεράκι λένε εδώ και δύο εβδομάδες οι περίπου 1400 κάτοικοι της Μυρσίνης του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Το νερό εκτός του ότι είναι μόνο για άρδευση, τις τελευταίες μέρες στάζει με το σταγονόμετρο από τις βρύσες των σπιτιών, εξαιτίας βλάβης στον υδρευτικό εξοπλισμό της γεώτρησης , που ευρίσκεται πλησίον του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Μυρσίνης..

Υπάρχει μειωμένη πίεση στο νερό ύδρευσης, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στην καθημερινότητα των κατοίκων. Το προβληματικό μοτέρ έχει ξηλωθεί και βρίσκεται στα χέρια του ηλεκτρολόγου.

Αγανακτισμένη από την επικρατούσα κατάσταση η κάτοικος της Μυρσίνης κ. Ευγενία Φλεβοτόμου , δήλωσε: «Εδώ και δέκα μέρες έχουμε σοβαρό πρόβλημα με το νερό. Και η ποιότητα και η ποσότητα του νερού είναι ακατάλληλα. Τις τελευταίες δέκα μέρες δεν έχουμε σχεδόν καθόλου νερό. Δεν μπορούμε να κάνουμε μπάνιο, δεν μπορούμε να βάλουμε πλυντήριο, πρέπει τη νύχτα να πλενόμαστε και πιστεύω ότι από δω και πέρα θα τεθεί θέμα δημόσιας υγείας. Κανένας δεν μας ενημερώνει πότε θα έρθει το νερό, πότε θα λυθεί το πρόβλημα, δεν ξέρουμε τίποτα. Ας μας απαντήσουν πότε θα έρθει το νερό. Εγώ προσωπικά και τα παιδιά μου έχουμε ενημερώσει τον δήμο, τις τεχνικές υπηρεσίες, την πρόεδρο της ΤΚ αλλά το πρόβλημα παραμένει. Δεν ξέρω τι θα γίνει, δεν ξέρω μέχρι πότε»

Προς αποκατάσταση το πρόβλημα

Συνεργείο του εργολάβου εργαζόταν χθες από το πρωϊ για την αποκατάσταση της βλάβης στη γεώτρηση της Μυρσίνης όπου τις τελευταίες μέρες έχει δημιουργηθεί έντονο πρόβλημα με την υδροδότηση.

Χθες τοποθετήθηκε υποβρύχια αντλία , σε αντικατάσταση της πομώνας και συντηρήθηκε και η γεώτρηση με τοποθέτηση εσωτερικά πλαστικού σωλήνα 80 μέτρων , όσο και το βάθος της γεώτρησης.

Σύμφωνα με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΤΚ κ. Ανδρέα Αποστολόπουλο «Θα χρειαστεί αρκετή ώρα μέχρι να καθαρίσει από άμμους η σωλήνα κ.λπ. και όταν αυτό συμβεί θα δοθεί στην κατανάλωση».

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολόπουλο, η γεώτρηση που είχε τη βλάβη δημιουργήθηκε το έτος 1990 και έχει βάθος 80 μέτρα . Είχε πομώνα , δηλαδή αντλία εντός της και το μοτέρ έξω , ξεχωριστά . Τώρα τοποθετήθηκε νέας τεχνολογίας υποβρύχια αντλία μαζί με το μοτέρ δηλαδή, ισχύος 15 Hp/11 Kw . Το νερό αντλείται από βάθος 30 μέτρων περίπου.


Πηγή