Πάτρα: Πανηγυρίζει σήμερα ο ναός της Αναλήψεως στο Ψαροφάι

Θα παραστεί ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος

Το «Χριστός Ανέστη» τελειώνει την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 και θα έχουμε στην εκκλησία την Απόδοση του Πάσχα όπως λέγεται ενώ την επομένη ακολουθεί όπως κάθε χρόνο η μεγάλη εορτή της Αναλήψεως του Ιησού Χριστού και στην Πάτρα επίκεντρο του εορτασμού είναι ο ιερός ναός στο Ψαροφάι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δημοσιοποιήθηκε, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 το απόγευμα στις 19.00 θα τελεστεί στον ιερό ναό της Αναλήψεως στην οδό Ακρωτηρίου, πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας όπου θα ιερουργήσει ο αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Σωτηρόπουλος από το ναό της Αγίας Ειρήνης Ριγανόκαμπου Πατρών. Στις 22.00 θα ξεκινήσει ιερά αγρυπνία όπου θα λειτουργήσει και θα μιλήσει ο αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Παρακεντές. Το πρωί της Πέμπτης 6/6 στην αρχιερατική Θεία λειτουργία θα παραστεί και θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος που θα κηρύξει και το Θείο λόγο.

Ο κ. Χρύσανθος θα βρεθεί στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Αναλήψεως του Κυρίου και το απόγευμα της Πέμπτης στον εσπερινό ενώ θα ακολουθήσει και η λιτανεία της εικόνας της Αναλήψεως.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    6 Ιουνίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία