Πάτρα: Σκάνε από τη ζέστη στο Κέντρο Υγείας του Αγίου Αλεξίου

Μέσα σε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στις δημόσιες δομές της Πάτρας, ασφαλισμένοι, εργαζόμενοι και γιατροί έχουν να αντιμετωπίσουν και αυτό.

Το κτίριο του πρώην ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα είναι χωρίς κλιματιστικό. Για την ακρίβεια το μισό κτίριο της δημόσιας αυτής δομής της Πάτρας από την οποία περνούν καθημερινά δεκάδες ασφαλισμένοι για να εξυπηρετηθούν, δεν έχει κλιματιστικό.

Κατά συνέπεια ασφαλισμένοι και εργαζόμενοι σκάνε από τη ζέστη, ιδρώνουν και ταλαιπωρούνται, σε συνθήκες καύσωνα. Το πρόβλημα με το κλιματιστικό δεν είναι τωρινό για το Κέντρο Υγείας του Αγίου Αλεξίου.

Το περασμένο καλοκαίρι το κλιματιστικό δεν λειτουργούσε για τουλάχιστον ένα μήνα. Η 6η ΥΠΕ είναι ενήμερη για το θέμα και σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι αρμόδιοι το όλο ζήτημα έχει να κάνει με την απαιτούμενη μετατροπή του κλιματιστικού από την ζέστη στο κρύο.

Για τον λόγο αυτό πρέπει να έρθει τεχνικός από το Ρίο. Ελπίζουμε μόνο να μην φτάσει ο τεχνικός για να κάνει την μετατροπή από τον Σεπτέμβρη και μετά, τότε δηλαδή που θα ξεκινήσουν τα κρύα…


Πηγή