Πάτρα: Στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ ο παπά Γιάννης – Προσευχές για τη ζωή του

Συγκίνηση στην τοπική κοινωνία της Πάτρας έχει προκαλέσει η μάχη που δίνει για τη ζωή του ο πρωτοπρεσβύτερος Γιάννης Σταυρόπουλος ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Πατρών, μετά από ατύχημα που είχε.

Ο αγαπητός ιερέας της πόλης που αποτελεί την ψυχή της εθελοντικής αιμοδοσίας της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών χτύπησε μέσα στο σπίτι του, αργά το βράδυ της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Η κατάστασή του ήταν από την αρχή κρίσιμη και κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του στην ΜΕΘ Ενηλίκων.

Το ενδιαφέρον των πιστών και γενικότερα των Πατρινών για τον ιερέα που αγωνίζεται για να κρατηθεί στη ζωή είναι μεγάλο. Ο πρωτοπρεσβύτερος υπηρετεί στον Ιερό Ναό του Παντοκράτορα και στους Αγίους Αναργύρους και εδώ και χρόνια επιτελεί ένα σημαντικό φιλανθρωπικό έργο, αθόρυβα χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Συγκεντρώνει τρόφιμα, ενδύματα, χρήματα που χρησιμοποιούνται για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της πόλης μας, αλλά και για φτωχές οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα για τα απαραίτητα, ενώ σύμφωνα με τα όσα τονίζουν πιστοί των ενοριών του, είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είναι λίγες οι φορές που έχει πληρώσει με τέτοιες ενέργειες το νερό και την ΔΕΗ σε νοικοκυριά που δεν έχουν να δώσουν τους λογαριασμούς.

Πάτρα: Στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ ο παπά Γιάννης - Προσευχές για τη ζωή του

Η δράση του φτάνει έως τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, δίνοντας τη συμπαράσταση και τη φροντίδα του στους κρατούμενους, ενώ πριν από λίγους μήνες το γύρο του διαδικτύου είχαν κάνει οι φωτογραφίες του στην πλατεία Γεωργίου με τα κόκκινα μπαλόνια που καλούσε συμπολίτες να πάρουν μέρος στην εθελοντική αιμοδοσία της Ιεράς Μητρόπολης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή το πρωί, έγινε εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων και το απόγευμα της ίδιας μέρας παράκληση στους Αγίους Κοσμά και Δαμιανό για την ταχεία ανάρρωση του σεβάσμιου ιερέα.


Πηγή