Πρώτο μπάνιο στο Κάστρο

Κάθε χρόνο η ίδια συνήθεια. Μια συνήθεια που την έχουμε τόσο ανάγκη. Είναι ταυτισμένη με την δική μας κανονικότητα.Το μπάνιο στο Κάστρο είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς.

Η παραλία, η θάλασσα, οικεία και γνώριμη. Έτσι όπως την αφήσαμε το περασμένο Φθινόπωρο. Είναι τόση η εξοικείωση μαζί της, που σχεδόν μαντεύεις την ώρα ανάλογα με τον κυματισμό της θάλασσας.

Το πρωί η θάλασσα είναι ήσυχη, λάδι σκέτο. Καθαρή και διάφανη. Μόλις αρχίσει να μεσημεριάζει ξεκινά η μάχη των αέρηδων. Ποιος θα υπερισχύσει. Ο γραίος και ο μαΐστρος. Ξεκινούν άτολμα, διερευνητικά. Απλώνουν ένα τρεμουλιαστό χάδι στο θαλασσινό νερό.

Όσο περνά η ώρα, το γνωρίζουμε καλά, θα υπερισχύσει ο μαΐστρος. Έτσι γίνεται κάθε μέρα, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, από τα παιδικά μας χρόνια ακόμα. Το μεσημεριάτικο κυματάκι του Κάστρου είναι γεγονός. Και ο μαΐστρος έρχεται να μας δώσει την απαραίτητη για την ώρα, δροσιά.

Όσο περνούν τα χρόνια, έχουμε και περισσότερη ανάγκη αυτές τις μικρές σταθερές αξίες της ζωής. Η παραλία του Κάστρου είναι γνώριμη, δεν μας εκπλήσσει, μας προσφέρει μόνο χαρά και σιγουριά. Είναι η κανονικότητα μας. Είναι η ανάγκη που έχουμε να πιστεύουμε πως δεν μεσολάβησε τίποτα από την τελευταία φορά που κολυμπήσαμε στα νερά της.

Tags:μπάνιο στο Κάστρο


Πηγή