Υπάρχει λύση για το Δημοτικό Ανδραβίδας – Εφικτή η πρόταση μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Σε περίπου 100 μέρες ξεκινά η νέα σχολική περίοδος και οι 200 μαθητές της Ανδραβίδας δεν έχουν σχολική στέγη αφού το πέτρινο κτίριο του δημοτικού έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις.

Ο χρόνος κυλά και η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα υποστηρίζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου. Τις προηγούμενες μέρες εστάλησαν επιστολές προς το Υπουργείο Παιδείας, τους βουλευτές του νομού, την Περιφέρεια, τον δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε εξέλιξη το φαινόμενο

Στην επιστολή αναφέρεται ποιο είναι το πρόβλημα και μεταξύ άλλων σημειώνονται τα εξής: «Σύμφωνα με την άποψη ειδικών εάν ο δήμος ή η Ανδραβίδα κυρύσσονταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα μπορούσαν να παρακαμφθούν κάποιες χρονοβόρες διαδικασίες. Για να γίνει όμως αυτό απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κτιρίων σε δεύτερο βαθμό. Μιλώντας ωστόσο σήμερα τηλεφωνικώς με τον επικεφαλής των ελέγχων της ΚτΥΠ ΑΕ κ. Στραβοδήμο, μας ενημέρωσε ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί το φαινόμενο γιατί διαφορετικά δεν έχει νόημα. Το φαινόμενο όμως σύμφωνα με τους αρμοδίους επιστήμονες του Γεωδυναμικού με τους οποίους είμαστε σε συνεχή επικοινωνία δεν έχει ολοκληρωθεί»

H πρόταση του Συλλόγου

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προκρίνει ως λύση το εξής: το σχολείο να στεγαστεί στα κτίρια που σήμερα στεγάζονται το Λαογραφικό Μουσείο, το Κτηνιατρείο και τα γραφεία της Φιλαρμονικής, υπό την βασική προϋπόθεση όμως ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης να εξασφαλίσει στέγη στο Λαογραφικό Μουσείο που αποτελεί στολίδι για την Ανδραβίδα και το δήμο γενικότερα. Θα πρέπει επίσης να βρεθεί χώρος για το Κτηνιατρείο ενώ τα γραφεία της Φιλαρμονικής μπορούν να στεγαστούν στο δημαρχείο.

Η λύση αυτή, σύμφωνα με μέλη του Συλλόγου είναι η οικονομικότερη και η συντομότερη. «Το μόνο που χρειάζεται είναι διαχωριστικά με γυψοσανίδες και τουαλέτες, η κατασκευή των οποίων μπορεί να γίνει σύντομα και με μικρό κόστος», λένε μέλη του Συλλόγου.

Φυσικά και αυτό πρέπει να τονιστεί, ο Σύλλογος διαφωνεί κατηγορηματικά με την φοίτηση των μαθητών σε σχολεία εκτός Ανδραβίδας.

Μια άλλη λύση αλλά μάλλον χρονοβόρα που θα εξετάσει ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης είναι η εξεύρεση οικοπέδου και η τοποθέτηση αιθουσών βαρέως τύπου.


Πηγή