Έμποροι Πύργου: Φέρτε τουρίστες…

Ως μια εξαιρετική ιδέα που μπορεί να αποτελέσει «τονωτική ένεση» για την αγορά του Πύργου, χαρακτήρισε ο εμπορικός κόσμος την κίνηση του δημάρχου να φέρει για πρώτη φορά στην πόλη του Πύργου το διώροφο τουριστικό λεωφορείο που είχε αναγγείλει εδώ και αρκετό διάστημα.

Σκοπός της ενέργειας αυτής είναι η προσέλκυση τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια που κάθε χρόνο καταφθάνουν στο λιμάνι του Κατακόλου, ώστε να οδηγηθούν στην πόλη μας και να ξεναγηθούν στις ομορφιές της.

Οι καταστηματάρχες του Πύργου, μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς», εστιάζουν στα καλά που μπορεί να επιφέρει στην Ηλειακή πρωτεύουσα και στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου η πόλη να βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο για να τους υποδεχθεί. Η έλευση του διώροφου κόκκινου τουριστικού λεωφορείου αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα σε μεγάλο αριθμό τουριστών να επισκέπτονται καθημερινά τον Πύργο, να γνωρίζουν τις ομορφιές του και να βοηθήσουν με τις αγορές του και την τοπική αγορά να εκτονωθεί. Μ’ αυτό τον τρόπο, θα μπορέσει και η αγορά να λάβει κάποια «οικονομική ανάσα».

Αποδεκτό από τους καταστηματάρχες

Στην τεράστια σημασία που έχει η κίνηση αυτή για την πόλη του Πύργου εστίασε ο εμπορικός κόσμος, τονίζοντας ωστόσο πως πρέπει να παραμεριστούν μικροσκοπιμότητες και συμφέροντα και να τεθεί ως βασική επιδίωξη όλων το κοινό καλό και το μέλλον αυτού του τόπου. Επιπλέον, στάθηκαν και σε ορισμένες ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιήσει η δημοτική αρχή προκειμένου να βελτιωθεί άμεσα την εικόνα της πόλης, την οποία χαρακτήρισαν «απογοητευτική» το τελευταίο διάστημα, ενώ και εκδηλώσεις με τεράστιο ενδιαφέρον για τους τουρίστες μπορεί να αποτελέσουν τη «συνταγή» που θα κρατήσει περισσότερο τους τουρίστες στην πόλη. Τέλος, σχολίασαν και την προγραμματισμένη βόλτα των τουριστών που δεν έγινε λόγω νομικών κωλλυμάτων, εκφράζοντας την ελπίδα πως τα προβλήματα αυτά είναι προσωρινά και θα λυθούν άμεσα προκειμένου να υπάρξει υλοποίηση του σχεδίου. Παρακάτω ακολουθούν οι δηλώσεις των καταστηματαρχών για την ιδέα της δημοτικής αρχής να προσελκύσει τουρίστες με το διώροφο τουριστικό λεωφορείο:

Απόστολος Λιναρδόπουλος: «Σαν ιδέα είναι καλή, ώστε να έρθουν επιτέλους οι τουρίστες που εδώ και χρόνια επιθυμούμε. Βέβαια, πρώτο μέλημα θα πρέπει να αποτελέσει η αλλαγή της εικόνας της πόλης, να μαζευτούν τα σκουπίδια, να δημιουργηθούν αξιοθέατα, να αξιοποιηθεί το μουσείο στο έπακρον και να προσφέρουμε ως πόλη κάτι στους τουρίστες που θα τους κρατήσει και θα τους αναδείξει την πραγματική ομορφιά που μπορεί να αποκτήσει αυτή η πόλη αν υπάρξει πρόγραμμα. Πρέπει να σκεφτούμε όλοι το γενικό καλό και όχι τα ατομικά συμφέροντα μας, αλλιώς δε θα πάμε ποτέ μπροστά. Ας ελπίσουμε η νέα δημοτική αρχή να λάβει σοβαρά την επιθυμία του εμπορικού κόσμου, για να μπορέσει να γίνει ο Πύργος μια πόλη στολίδι και ευχάριστη τόσο για τους πολίτες της όσο και για τους επισκέπτες».

Γιώργος Θεοδωρόπουλος: «Ως ιδέα είναι θετική και μακάρι να υλοποιηθεί και να έχει διάρκεια. Το θέμα είναι οι τουρίστες που επιθυμούμε να έρχονται από το Κατάκολο, να βλέπουν στην πόλη πράγματα που θα τους κρατήσουν, όπως το μουσείο που θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε με καλύτερο τρόπο. Ακόμα, θα μπορούσαν να υπάρχουν παράλληλα και εντυπωσιακές εκδηλώσεις που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους και θα τους κάνουν να παραμείνουν για ώρες και να κάνουν τις αγορές τους».

Σπύρος Μπλάθρας: «Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ιδέα που υλοποιείται μετά από καιρό. Πρέπει να στηριχθεί απ’ όλους. Μικροσυμφέροντα δεν έχουν θέση. Εδώ μιλάμε για την αγορά της πόλης, η οποία θα βοηθήσει όλο τον κόσμο. Πρέπει οι τουρίστες να περνούν μέσα από την πόλη. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει και όχι μόνο από το λιμάνι, αλλά και από ξενοδοχεία της περιοχής. Είναι κάτι που θεωρώ πως θα έχει αποτέλεσμα. Όποια προβλήματα υπάρχουν πιστεύω θα ξεπεραστούν. Είναι θέμα του Λιμενικού Ταμείου και του δημάρχου να λυθεί το θέμα, προκειμένου να ξεκινήσει να υλοποιείται το έργο».

Εύη Ρουμπάνη: «Πρόκειται για εξαιρετική ιδέα, καθώς πιστεύω πως θα ενισχύσει τη ζωή της πόλης μας και τα καταστήματά της. Μπορεί το πρώτο δρομολόγιο που είχε προγραμματιστεί να μην έγινε, ωστόσο ελπίζουμε να πραγματοποιηθούν τα επόμενα και η ενέργεια αυτή να διαρκέσει. Δε θέλουμε να είναι κάτι προσωρινό και για «εφέ». Αναμένουμε κάθε νέα πρόταση που μπορεί να βοηθήσει την πόλη να ομορφύνει και να ζωντανέψει».

Γιώργος Σοφός: «Μπορεί η πρώτη βόλτα του τουριστικού να μην ήταν αυτό που περίμενε ο περισσότερος κόσμος και οι ιθύνοντες, ωστόσο παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον η συγκεκριμένη ιδέα. Οτιδήποτε νέο και δοκιμασμένο σε άλλες χώρες με τεράστια επιτυχία, καλό θα είναι να έρχεται και σ’ εμάς. Πρέπει όλοι οι φορείς να βοηθήσουν προκειμένου να μην τίθενται συνεχώς προβλήματα, διότι κοιτάμε το καλό της πόλης και των περιχώρων».


Πηγή