Γίνεται υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο – Δηλώσεις Γ. Λιατσή για το Α.Κ. Αγίας Βαρβάρας

Δηλώσεις σχετικά με τα έργα που επίκεινται να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας έκανε χθες ο Δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής.

Όπως τόνισε, στις 30 Ιουλίου θα γίνει ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για το έργο που αναμένεται να μεταμορφώσει προς το καλύτερο την περιοχή και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, 2 γήπεδα μπάσκετ, 2 γήπεδα τένις και όργανα για να γυμνάζονται οι πολίτες.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πύργου δήλωσε τα ακόλουθα:

«Όλα μπορεί να τα προγραμματίσει κάποιος εκτός από τις λεπτομέρειες των τεχνικών έργων. Εκεί όσο και αν προσπάθησα δε μπορούσα με ακρίβεια να προσδιορίσω τι ακριβώς θα γίνει.

Γι’ αυτό έργα που έγινε μεγάλος αγώνας για να εξασφαλιστούν έρχονται τη τελευταία στιγμή. Θα ήταν άδικο να μην τα παρουσίαζα στον κόσμο.

Στις 30 Ιουλίου γίνεται ηλεκτρονικός διαγωνισμός για ένα μεγάλο έργο που θα γίνει στο αθλητικό κέντρο της Αγίας Βαρβάρας. Ένα έργο για το οποίο η τεχνική υπηρεσία, o Άρης ο Φιλιππόπουλος και οι συνεργάτες του, έχει δουλέψει πάνω από δυο χρόνια αδαπάνως για το δήμο.

Ένα έργο 573.000 ευρώ, δημοπρατείται στις 30 Ιουλίου, χρηματοδοτείται με 348.800 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο, με 229.200 ευρώ από τον Δήμο Πύργου και περιλαμβάνει δυο γήπεδα μπάσκετ, δυο γήπεδα τένις, όργανα υπαίθρια για να γυμνάζονται ενήλικες, έχει σχέση με ανάπλαση από πλευράς πρασίνου και καθιστικών, χώρους απαραίτητους για λειτουργία αθλητικού κέντρου, γίνεται δηλαδή κάτι που θα χαίρονται οι επόμενες γενιές.

Το έργο αυτό δεν είχε μείνει μέχρι εκεί, η ομάδα του Άρη Φιλιππόπουλου είχε φτιάξει τρία ακόμα πράγματα που είναι σε εξέλιξη, τρεις παιδικές χάρες, μια στο βόρειο τμήμα της Αγίας Βαρβάρας η οποία θα είναι μια υπερσύγχρονη παιδική χαρά, ακόμα μια στο πάρκο ΣΠΚ και άλλη μία στην πλατεία Κύπρου. Αυτά τα τρία έργα είναι ανεξάρτητα και είναι στο στάδιο της υλοποίησης. Δε τα λέω αυτά για να κατοχυρώσω τα έργα αλλά για να εκφράσω τη χαρά μου ότι τερματίζοντας κόβω κάθε μέρα το νήμα με έργα τα οποία όλο αυτό το διάστημα αποτελούσαν ένα μέρος του ονείρου μου για τον Πύργο. Ελπίζω και εύχομαι ο νέος περιφερειάρχης να ξεμπλέξει το θέμα που έχει σχέση με την ανάπλαση κεντρικής πλατείας και να αρθούν όλες οι δυσκολίες που είχαν σχέση με το θέατρο Κατακολου και κατεδάφιση του 2ου Λυκείου. Όσο υπάρχω θα συμπαρίσταμαι σε όλους εκείνους που θα προσπαθούν να ολοκληρώσουν το όνειρο για ένα Πύργο πανέμορφο».


Πηγή