ΕπίσκεψηΤάσου Καλόφωνου στο Λιμεναρχείο Ζακύνθου : «Το πρόβλημα της ρύπανσης των υδάτων πρέπει επιτέλους να λυ […]

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο υποψήφιος Βουλευτής Ζακύνθου Αναστάσιος Καλόφωνος στην επίσκεψη που πραγματοποίησε την Τρίτη 2 Ιουλίου στο Λιμεναρχείο Ζακύνθου, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Λιμενάρχη, να συζητήσει για θέματα της αρμοδιότητάς του, να ενημερωθεί επίσημα για τα χρονίζοντα ζητήματα που απασχολούν την υπηρεσία και το νησί και να κάνει μία σχετική δήλωση για το ευρύτερο θέμα της θαλάσσιας ρύπανσης.

«Πρέπει επιτέλους να λυθεί το πρόβλημα της ρύπανσης των υδάτων» δήλωσε ο Τάσος Καλόφωνος, εξερχόμενος του Λιμεναρχείου. Και συμπλήρωσε, δυναμικά: «Δεσμεύομαι πως οι ασυνείδητοι παραβάτες της περιβαλλοντικής νομοθεσίας θα τιμωρούνται αυστηρά, κατά τη διακυβέρνηση του τόπου από την Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τις υπάρχουσες νομικές διατάξεις, οι οποίες δυστυχώς σήμερα δεν εφαρμόζονται».

«Με θλίβει βαθύτατα, ως Ζακυνθινό, να ρυπαίνονται τα ύδατα όπου κολυμπάνε τα παιδιά μας, στο βωμό του πρόσκαιρου κέρδους. Και με στενοχωρεί που κάποιοι εξακολουθούν να παραβλέπουν ότι αν δεν βρεθεί έγκαιρα αυτός που θα σταματήσει τις έκνομες και ρυπογόνες δραστηριότητες τους, τότε και οι ίδιες οι επιχειρήσεις τους θα ερημώσουν και θα απαξιωθούν. Η νομιμότητα, η προστασία του περιβάλλοντος, η ευσυνείδητη στάση όλων απέναντι στη φύση και οι από κοινού προσπάθειες επίλυσης του ζητήματος είναι συστατικά της μόνης επιτυχημένης συνταγής, που είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστεί».

Ο Τάσος Καλόφωνος ενέταξε το Λιμεναρχείο στο πλούσιο πρόγραμμα επισκέψεων που έχει οργανώσει για την τελευταία προεκλογική εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του οποίου επισκέφτηκε επίσης τη Δ.Ο.Υ. Ζακύνθου, τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου (όπου συζητήθηκαν προβλήματα, ελλείψεις και τρέχοντα ζητήματα) καθώς και το «Βοήθεια στο Σπίτι» (όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο των Εργαζομένων της ΚΕΔΗΖ και συζήτησε μαζί τους μια σειρά θέματα, κυρίως εργασιακά).


Πηγή