Ηλεία: Λιγότερες οι διακομιδές στην Πάτρα

Μείωση κατά 21% καταγράφεται στις διακομιδές ασθενών από την Ηλεία προς την Πάτρα το 1ο εξάμηνο του 2019, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2018.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2018 πραγματοποιήθηκαν 577 διακομιδές σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας, ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα φέτος, οι διακομιδές που έχουν εκτελεστεί είναι 457, δηλαδή 120 λιγότερες από πέρσι.

«Η αλλαγή του εφημεριακού υποδείγματος, με καθημερινή εφημερία στην Παθολογική Κλινική του Πύργου από την 1η Δεκεμβρίου του 2018 έχει συμβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή απαλλάσσοντας πληρώματα και οχήματα του ΕΚΑΒ από περιττές … μετακινήσεις, περιορίζοντας ταυτόχρονα την ταλαιπωρία ασθενών και συνοδών», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Διοικητής του Γ.Ν Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος, αποδίδοντας τα εύσημα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που υποστηρίζει με αυταπάρνηση το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Αναισθησιολόγος στην Αμαλιάδα

Εξάλλου, με μετακίνηση Αναισθησιολόγου από τη Ν.Μ Πύργου σε αυτή της Ν.Μ Αμαλιάδας, διασφαλίστηκε – με απόφαση του Διοικητή κ.Διαμαντόπουλου – η εύρυθμη λειτουργία και η πραγματοποίηση των χειρουργείων που είχαν προγραμματιστεί. Λόγω αιφνίδιας ασθένειας, η αναισθησιολόγος της Ν.Μ Αμαλιάδας δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της χθες, αλλά η «αναστάτωση» για τη Ν.Μ αλλά και για τους ασθενείς και τους συνοδούς τους, απετράπη, καθώς με απόφαση του κ.Διαμαντόπουλου η εφημερία έγινε από Αναισθησιολόγο που μετακινήθηκε από τον Πύργο, καλύπτοντας και όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία στη Ν.Μ Αμαλιάδας.


Πηγή